160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

12 bin yıllık ata tohumuna gözü gibi bakıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
12 bin yıllık ata tohumuna gözü gibi bakıyor
Abone ol
Kastamonu'nun Ihsangazi Ilçesinde Dedelerinden Kalan Mesleği Devralan Genç çifti, 12 Bin Yıllık Ata Tohumu Siyez Buğdayını “alişan Ile Hayata Gülümse” Programında Anlattı.

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde dedelerinden kalan mesleği devralan genç çifti, 12 bin yıllık ata tohumu siyez buğdayını “Alişan İle Hayata Gülümse” programında anlattı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra memleketi Kastamonu’nun İhsangazi ilçesine dönerek çiftçilik yapmaya karar veren Yasin Ciğerci, geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan ve "Hitit buğdayı" olarak anılan coğrafi işaretli siyez buğdayının üretimini yapmaya başladı. Ata tohumu siyezi köydeki tarlalara eken Yasin Ciğerci, hasat zamanı siyezi geleneksel usullerle taş değirmende işleyerek Türkiye’nin dört bir tarafına göndermeye başladı. Ata mirasına gözü gibi bakan Ciğerci, ürettiği siyez buğdayını “Alişan İle Hayata Gülümse” programında anlattı.

“Atalık tohumlarımıza sahip çıkmalıyız”

İşini severek yaptığını ifade eden Ciğerci, “12 bin yıldan beri genetiği değişmeyen ata tohumu siyez buğdayını üretiyorum. Üniversiteyi bitirdikten sonra tarıma merak sardım ve ilgilenmeye başladım. Atamın bana bırakmış olduğu mirasa sahip çıkmaya karar verdim. Araştırarak tarım yapmayı seviyorum, atalık tohumlarımıza sahip çıkmalıyız, değerini bilmeliyiz” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prof. Dr. İsen, Karaca Ahmet ile ilgili söyleşi gerçekleştirdiÖnceki Haber

Prof. Dr. İsen, Karaca Ahmet ile ilgili...

Hentbol Erkekler Avrupa Kupasında rakipler belli olduSonraki Haber

Hentbol Erkekler Avrupa Kupasında rakipl...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar