26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9

Bakan Akar’dan Yeni Askerlik Sistemi’ne İlişkin Meclis’e Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Akar’dan Yeni Askerlik Sistemi’ne İlişkin Meclis’e Ziyaret
Abone ol
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemini düzenlenmesiyle ilgili Meclis’e ziyarette bulundu.

Millî Savunma BakanıHulusi Akar, yeni askerlik sistemini düzenlenmesiyle ilgili Meclis’e ziyarette bulundu.

AK Parti TBMM Grup Başkanlığına geçen Bakan Akar, daha sonra CHP Meclis grubuna ziyarette bulundu.
Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaret 1,5 saat sürdü. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Akar, “Gerekli görüşmeleri yaptık, gerekli bilgileri verdik arkadaşlarımıza. Sorularını aldık.” dedi.

“Kanun teklifinde bir değişiklik söz konusu olacak mı?” sorusuna Bakan Akar, “Hayır, gerekli çalışmalar yapılıyor. Herhangi bir sorun yok.” cevabını verdi.

MHP GRUBUNU ZİYARET ETTİ

Bakan Akar’ın Askeralma Kanunu Teklifi’ne ilişkin ikinci durağı MHP Meclis Grubu oldu. Bakan Akar’ın yeni askerlik sistemi ile ilgili bilgi verdiği ziyaret yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Akar, “Yeni Askerlik Yasası olarak adlandırdığımız çalışmayla alakalı gruplarımızın sorularını cevaplandırıyoruz, onlarla görüşüyor, konuşuyoruz, sorularını, görüşlerini dinliyoruz. Dolayısıyla bu yasanın mükemmel bir şekilde çıkmasına gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise “MHP olarak bu Askeralma Kanun Teklifi’ni tamamen destekliyoruz. Sayın Bakan’a verdiği bilgiler için de ayrıca teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

SON ZİYARET İYİ PARTİ’YE

Bakan Akar, Askeralma Kanunu Teklifi’ne ilişkin MHP’den sonra İYİ Parti Meclis Grubu’nu ziyaret etti.

Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Akar, “Bugün gruplarımız ve partilerimizle yeni askerlik yasası çalışması ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Bazı soruları oldu, onları cevaplandırmaya çalıştık. Çalışmalar planlandığı gibi devam ediyor. Meclis, önümüzdeki günlerde inşallah çalışmalarını tamamlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan tarafından gönderilen mektuba ilişkin soru üzerine “Çalışmalarımız devam ediyor. Mektup gittiği zaman duyacaksınız” yanıtını verdi.

(BSHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar