26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5453
EURO34.985
ALTIN2438.4

OKÜ Rektör Adayı Tanç, “Üniversite ile şehir bütünleşmeli”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Rektör Adayı Tanç, “Üniversite ile şehir bütünleşmeli”
Abone ol
Osmaniye korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Mustafa Tanç, Üniversite ile şehrin bütünleşmesi gerektiğini söyledi.
Osmaniye korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Mustafa Tanç, Üniversite ile şehrin bütünleşmesi gerektiğini söyledi.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden, OKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi olarak görev yapan, Prof. Dr. Mustafa Tanç OKÜ Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.

OKÜ rektör Adayı Prof. Dr. Mustafa Tanç yaptığı açıklamada; 2007 yılında OKÜ’nün kurulduğu belirterek, Osmaniye’nin bilgi ve irfanla buluşma yolunda büyük bir fırsatı yakaladığını vurguladı.

Prof. Dr. Tanç;  “Bilgiyi, irfanı, bilge ve arif kişileri kendine rehber edinmiş Osmaniye insanı ve aydını ecdadımız arasından yetişmiş Bilge şahsiyetimiz Korkut Ata’nın adını alan bu üniversiteye büyük önem verdi. Çünkü Korkut Ata kültürümüzle ve değerlerimizle yetişmiş büyük bir bilge ve arif şahsiyet idi. Gelecek kuşaklara ve insanlığa medeniyetimizin ve değerlerimizin güzelliklerini anlatmaya çalışıyor ve buna bağlı olarak da bilgiyi, irfanı ve edeple yaşamayı bizlere öğretiyordu.

Ayrıca gelecek nesillere hayırlı ve faydalı işler yapmayı, insanımızı ve insanlığı mutluluğa ve huzura götürecek tüm bilgileri bize aktarıyordu. Adeta hayatta kalmanın sırlarını anlatıyordu.

Kısaca güzel ahlak ile bilgiyi birleştirmeyi ve böylece irfan toplumu oluşturmayı hedefliyordu.

Biz Rektörlüğe aday olurken, öncelikle Bilge Kişimiz Korkut Ata’nın adından ve hayat anlayışından hareketle, Üniversitemizi halkla bütünleştirmek, değerlerimizi ve bilgiyi Osmaniye insanıyla paylaşmak, bilgi ve irfan üreten, ürettiklerini halkının gelişimine ve paylaşımına sunan bir yaklaşımı ilke edinme gayesini güdüyoruz. Bu çerçevede, Üniversite halk bütünleşmesinin güzel örneklerini ortaya koymak istiyoruz. Şehrimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin, değerlerimizin ve tarihe yön veren ecdadımızın konuşulduğu bir mekân arzuluyoruz.


Tarımdan sanayiye, turizmden kültürel ve tarihi tüm imkânlara kadar her şeyi, insanların bilgisine sunmak ve bu yolda öncülük etmek amacını hedefliyoruz.”dedi.OKÜ’nün seçkin bir dünya Üniversite olması yönünde uğraş vereceğini de belirten Tanç; “Akademik ve bilimsel anlayışı kendisine ilke edinmiş, bunu asrın gerekleri ve değerlerimizle bütünleştirmiş,  istikrarlı, etkin ve kararlı bir yönetim anlayışının öne çıkarıldığı, Üniversitemizdeki tüm çalışanların bir “Aile Ruhu” kavramı çerçevesinde kaynaşıp çalıştığı ve buluştuğu, Girişimci ve katılımcı bir dünya arzusu doğrultusunda çaba sarf eden anlayışın benimsendiği ve tüm paydaşların karar mekanizmasına katılımlarının özendirildiği, İdari ve mali faaliyetlere dair tüm unsurların kalite güvence çatısı altına alınarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim modelinin oluşturulduğu, Kurumsallaşmadaki ilke ve gereklerin bütünüyle dikkate alındığı ve uygulamaya konulduğu, OKÜ ailesinin tüm mensuplarına höşgörü ile yaklaşarak taraflı yaklaşımlardan ve düşüncelerden uzak, şuurlu, sorumlu ve adil bir duruş ve tavrın sergilendiği, Devamlılık esasına dayanan bir gelişmenin insana yatırımla mümkün olabileceği inancıyla, düşünürlerimizin, aydınlarımızın da ifade ettiği gibi “insanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla, çalışanın memnuniyetinin, ekonomik ve sosyal ihtiyaçların önemsendiği, Herkesin katılımının esas alındığı, katılımcı, liyakate dayalı bir yönetim şeklinin ve anlayışın gaye edinildiği ve benimsendiği bir Üniversite için adayım.”dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 1966 yılında doğan Prof. Dr. Mustafa Tanç, İlk, orta ve Lise öğrenimini Kadirli’de tamamladı. 1987 yılında girdiği üniversite sınavında, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne yerleşti.

1991 yılında lisans eğitimini tamamlayan Prof. Dr. Mustafa TANÇ, aynı yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalınca açılan Yüksek Lisans sınavını kazandı.

1994 yılında yüksek lisans çalışmalarını başarıyla sonuçlandırdı. 1996 yılında, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim dalınca açılan Doktora programını kazanıp, ardından  2002 yılında Çağdaş Türk lehçelerini konu edinen Doktora çalışmasını tamamladı. 

1992 yılından başlamak üzere çeşitli Üniversitelerde görev yaptı. 2013 yılından itibaren Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Dili

Anabilim Dalına Profesör olarak atandı. Halen aynı Üniversitede bu görevine devam ediyor.

Osmaniye Korkut Ana Üniversite Rektör Adaylığı için şu ana kadar 6 ismin açıklandığı belirtiliyor

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar