26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.463
EURO34.7591
ALTIN2436.3

Roche akciğer kanseri tedavisinde yeni çalışmalarına devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Roche akciğer kanseri tedavisinde yeni çalışmalarına devam ediyor
Abone ol
Roche'un akciğer kanseri alanındaki araştırma ürünü iki olumlu çalışması ile 2015 Avrupa Kanser Kongresi’nde sunuldu.
Roche'un akciğer kanseri alanındaki araştırma ürünü iki olumlu çalışması ile 2015 Avrupa Kanser Kongresi’nde sunuldu.

Akciğer kanseri, dünya genelinde kanser nedeniyle ölümlerin başında yer alıyor. Her yıl dünya genelinde 1.59 milyon kişi bu hastalıktan hayatını kaybediyor. Bu da günde 4 bin 350'den fazla ölüme karşılık geliyor.

Küçük hücreli dışı ve küçük hücreli olmak üzere iki önemli tipi bulunan akciğer kanserinin yaklaşık yüzde 85’ini küçük hücreli dışı akciğer kanseri oluşturuyor. Roche akciğer kanserinin büyük bölümünü oluşturan küçük hücreli dışı akciğer kanseri için yaptığı araştırmalarda aldığı sonuçları 2015 Avrupa Kanser Kongresi’nde sundu.

Roche’un araştırma ürününün küçük hücreli dışı akciğer kanseri (KHDAK) olan kişilerde kanser immünoterapisinin (anti-PDL1; MPDL3280A) değerlendirildiği iki faz II çalışmalarında iki olumlu veri elde etti. Çok merkezli randomize faz II çalışma POPLAR’da, kemoterapi sonrası nükseden orta ve yüksek düzeyde PD-L1 eksprese eden ileri evre KHDAK hastalarında birincil sonlanım noktasını karşılıyor.

Gerçekleştirilen çalışma hastaların kemoterapi tedavisine göre 7.7 ay daha uzun süre yaşadıklarını gösteriyor.

Diğer tek kollu faz II çalışma BIRCH’de ise PD-L1 eksprese eden ileri evre KHDAK hastalarında Roche’un araştırma ürünü tedavisi ile birincil sonlanım noktası olan objektif yanıt oranına (OYO) ulaşıldı. Yüksek düzeyde PD-L1 eksprese eden ileri evre küçük hücreli dışı akciğer kanseri hastalarında birinci basamak tedavide ile yaklaşık %26, kemoterapi sonrası progrese olan hastalarda ise 2. Basamakta yaklaşık %24 oranında tümör küçülmesi sağlandı.

Roche Sağlık Direktörü ve Global Ürün Geliştirme Başkanı Dr. Sandra Horning söz konusu çalışmaya ilişkin şunları söylüyor:

"Küçük hücreli dışı akciğer kanserindeki her iki çalışmamızdan elde edilen sonuçlar PD-L1'in ölçülmesinin araştırma ürününe yanıt vermesi en olası kişilerin tanımlanmasına yardımcı olabileceğini gösterdi. Yanıtların çoğunluğu bu verilerin değerlendirildiği sırada devam etti. Uzun süre boyunca gelen cevaplar, diğer ilaçları kullanırken kanserleri ilerleyen hastalar için anlam ifade ediyor. Bu potansiyel yeni seçeneği en kısa sürede hastalara sunmak için elde ettiğimiz sonuçları global sağlık otoritelerine göndermeyi planlıyoruz"

Şubat 2015'te, KHDAK hastalığı PD-L1 eksprese eden ve standart tedaviler sırasında veya bu tedavilerden sonra (örn. platin bazlı kemoterapi ve EGFR mutasyonu pozitif veya ALK pozitif hastalığı olan kişilerin uygun hedeflenen tedavisi) hastalığı kötüleşen kişilerin tedavisi için ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından Roche’un araştırma ürününe Devrim Yaratan Tedavi Sıfatı verildi.

Roche'un şu anda çeşitli akciğer kanseri türleri için tek başına veya başka ilaçlarla kombinasyon halinde yeni araştırma ürününün değerlendirildiği yedi devam eden faz III çalışması bulunuyor.

Roche akciğer kanserindeki çalışmalara devam ediyor

Akciğer kanseri Roche'un temel olarak odaklandığı ve yatırım yaptığı bir alan. Roche, uzun yıllardır bu akciğer kanseri tanısı konmuş her kişiye etkili bir tedavi seçeneği sunmayı hedefleyerek yardım edebilecek yeni yaklaşımlar sunuyor. Geliştirdiği ilaçlar ve testler birçok önemli çalışmaya imza atıyor. Roche’un belli başlı akciğer kanseri türlerinin tedavisi için onaylanan 3 ilacı bulunuyor. Ayrıca akciğer kanserinin en yaygın genetik etkenlerini hedefleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren 10 ilaç üzerinde çalışma yapıyor.

Roche kişiye özel kanser immünoterapisi hakkında

30 yıldan uzun süredir onkoloji alanında tedaviyi yeniden tanımlamak amacıyla ilaçlar geliştiren Roche, günümüzde, kanserli hastalara kişiye özel kanser immünoterapisi sağlamak için her zamankinden fazla yatırım yapıyor. Kişiye özel kanser immünoterapisi ile Roche her bir kişiye, kanserle savaşmak için kendisinin bağışıklık sisteminden yararlanacak şekilde uyarlanmış bir tedavi sağlamayı hedefliyor. Roche 7’si klinik çalışma aşamasında olan 20'den fazla araştırma ilacıyla ilgili çalışmalar gerçekleştiriyor. Her çalışmada Roche, kimlerin ilaçlar için uygun adaylar olabileceğini saptamak üzere biyomarkerleri değerlendiriyor.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar