26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4959
EURO34.9776
ALTIN2437.4

KifDER kistik fibrozis hastalığını fotoğraflarla anlatıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KifDER kistik fibrozis hastalığını fotoğraflarla anlatıyor
Abone ol
KifDER, kistik fibrozis hastalığı hakkında farkındalık yaratmak amacıyla 16-22 Kasım Avrupa Kistik Fibrozis Farkındalık Haftası kapsamında bir fotoğraf sergisi düzenledi.
KifDER, kistik fibrozis hastalığı hakkında farkındalık yaratmak amacıyla 16-22 Kasım Avrupa Kistik Fibrozis Farkındalık Haftası kapsamında bir fotoğraf sergisi düzenledi.

“Kistik Fibrozis ile Yaşamak” başlığı altında Nefes/Umut temalarıyla düzenlenen sergiyle hastaların günlük yaşamlarından çarpıcı kesitler sunuluyor.

Kistik fibrozis hastalığı konusunda bilinci arttırmak, hastalar ve ailelerine destek olmak amacıyla 2012 yılından bu yana faaliyette bulunan Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KifDER), 16-22 Kasım Avrupa Kistik Fibrozis Farkındalık Haftası kapsamında bir fotoğraf sergisi düzenledi.

Fotoğraf sanatçısı Bülent Küçük’ün eserlerinden oluşan sergi “Kistik Fibrozis ile Yaşamak” başlığı altında Nefes/Umut temasıyla düzenlendi.

Sergide, Nefes temasıyla bir kistik fibrozis hastası çocuğun günlük hayatından kesitler, hastalıkla mücadelesi gözler önüne serilirken, Umut temasıyla hastaların hayata bağlılığı vurgulanıyor.

KifDER Başkanı İlknur Görgün, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalından Prof. Dr. Uğur Özçelik ve T.C. SGK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı Şube Müdürü Dr. Tuncay Alkan’ın katılımıyla düzenlenen bir törenle açılışı yapılan sergi, hafta boyunca Ankara T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Fuaye Salonu’nda halkın ziyaretine açık olacak.

“Kistik fibrozis ile yolumuz uzun”

Serginin açılış töreni sırasında konuşma yapan KifDER Başkanı İlknur Görgün, “Dernek olarak 2012 yılından bu yana kistik fibrozis hastalığına dikkat çekmek, hasta ve hasta yakınları arasında yardımlaşma, dayanışma yaratmak ve ihtiyacımız olanları duyurmak amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl çok değerli doktorlarımız, ilgili kamu çalışanlarının çabası ve basının desteğiyle kistik fibrozisin yeni doğan taramasına girmesine katkı sağladık. Hepimizi mutlu eden bu gelişme hastalıkla ilgili mücadelemizde çok büyük bir adım oldu ancak yolculuğumuz devam ediyor” dedi.

Hastaların tedavisinde çok önemli adımların atılması gerektiğinden bahseden Görgün, “tanı alan ve tedavileri süren hastaların tedavilerini düzgün ve sürekli yapılması için yönlendirilmeleri gereken tam donanımlı kistik fibrozis merkezlerine ihtiyacımız var. Her gün yaklaşık 2 saatlerini tedaviye ayıran, onlarca ilaç içip fizik tedavi alan hastaların tedavilerini aksatmaması için bu merkezlerin önemi çok büyük. Bugün, burada düzenlediğimiz sergiyle kistik fibrozisle yaşamanın zorluklarına dikkat çekmek istedik. Diğer taraftan hastalarımızın yaşama ne denli büyük bir umutla bağlandıklarını göstermeyi amaçladık. Hayata bağlı ve mücadeleci hastalarımızın ihtiyaçları olan tedavi şartlarına en kısa zamanda ulaşmaları ise en büyük temennimiz” şeklinde konuştu.

Kistik Fibrozis ile Yaşamak – Nefes/Umut sergisi; T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu, Abbott, Novartis ve Roche firmalarının koşulsuz desteğiyle gerçekleştirildi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar