27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9

KasapDöner Hamburgerin Anavatanına Gidiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KasapDöner Hamburgerin Anavatanına Gidiyor
Abone ol
Global Restoran Yatırımları A.Ş. Genel Müdürü Bahar Özürün, KasapDöner markasını yakında hamburgerin anavatanı ABD’ye taşımayı planladıklarını söyleyerek, “Yakında New York’un ünlü 5. Cadde’sinde olacağız” dedi.
Global Restoran Yatırımları A.Ş. Genel Müdürü Bahar Özürün, KasapDöner markasını yakında hamburgerin anavatanı ABD’ye taşımayı planladıklarını söyleyerek, “Yakında New York’un ünlü 5. Cadde’sinde olacağız” dedi.

“Hamburger çocuklarına döner yedirmeye geliyoruz” sloganıyla hızlı bir büyüme trendi yakalayan KasapDöner markasının sahibi Global Restoran Yatırımları A.Ş.’nin Genel Müdürü Bahar Özürün, yakın gelecekte KasapDöner markasını, “hamburgerin anavatanı” olarak bilinen ABD’ye taşımaya hazırlandıklarını söyledi. KasapDöner’in ABD’deki ilk şubesinin New York’un ünlü 5. Cadde’sinde olacağını ifade eden Özürün, “Amerika’daki hamburger çocuklarının da KasapDöner’i seveceğine inancımız tam” dedi.

“HAYVANCILIĞA ÖNEM VERİLİRSE ET FİYATLARI DÜŞER”

Arkalarında 70 yıllık Sarıtaş Et tecrübesiyle hareket ettiklerini hatırlatan Özürün, “Et işi aile geleneğimiz, kurucularımızın dede mesleği. Bundan dolayı da özellikle kırmızı etin nereden nereye geldiğini en iyi görenlerden biri biziz. Bugün kırmızı et fiyatları maalesef orta gelirli kesimin bile yanına yaklaşmakta zorlanacağı seviyelere geldi. Bunun önüne geçebilmek için et ithalatı başlatıldı. Ancak bir süre sonra fiyatlar yine başladığı yere geldi. Hayvancılıkta tüm sektör ilgililerince bilinen belli başlı ve ancak uzun vadeli programlarla çözülebilecek problemler var. Bunu genel olarak gıda sektörü için de söylemek mümkün. Dünya genelinde gıda fiyatları son beş yılın en düşük seviyelerinde iken ülkemizde giderek artan bir trend var. Etteki durum ise çok daha vahim, gelire oranladığımızda et fiyatları ülkemizde astronomik düzeyde bulunuyor. ABD’de kişibaşı GSMH 50.000 $ civarı iken 1 kg kıyma 22 TL ye karşılık geliyor. Türkiye’de milli gelir bunun beşte biri olduğu halde ortalama kıyma fiyatı 27 TL. Almanya’da ise 40.000 $ gelire karşın kıyma fiyatı 15 TL. Bu nedenle, ana girdisi et olan dönerde bizim açımızdan en zorlayıcı konu et fiyatları. “

“CİROMUZU BİR YILDA ÜÇE KATLADIK”

KasapDöner’in 2010 yılında Üsküdar’daki tek restoranla yola çıktığını hatırlatan Özürün, “2015 yılına geldiğimizde yurt dışında Azerbaycan ve KKTC’deki şubelerimizle birlikte toplam 33 şubeye ulaştık. Bu sayıyı 2016 yılı sonuna kadar 65’e ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Anadolu’da döner restoran zincirinin bulunmadığını, bu nedenle bundan sonraki hedeflerinin Anadolu’ya açılmak olduğunu ifade eden Özürün, “KasapDöner markamızla hızlı bir büyüme trendi geliştiriyoruz. Anadolu’dan başka, bahsettiğimiz gibi yurt dışında da yeni şubelerle büyümek istiyoruz. ABD en büyük hedefimiz. Yakın gelecekte başka ülkelerde de KasapDöner markasını görebilirsiniz” dedi. KasapDöner’in cirosunu bir yılda üçe katladığını belirten Özürün, “2015 yılında tüm şubelerimizde toplam 400 ton et sattık. Bu da bizi rekora götürdü. 2014 yılında 12 milyon TL olan toplam ciromuzu 2015 yılında 36,5 milyon TL’ye ulaştırdık. Şu anda 33 şubemizde 490 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yeni şubelerimizle bu rakam bine ulaşacak” diye konuştu.

“MÜDAVİM” OL, HEDİYELER KAZAN!

Dönerlerinde sadece Sarıtaş güvencesi ile temin edilen etlerin but bölümlerini kullandıklarını ifade eden Özürün, restoranlarında başka kaynaktan et kullanılmadığını ve sadece bifteklik etten ürettikleri dönerlerinin içinde hiç kıyma bulunmadığını belirtti. Bu özellikleri ile dönerlerinin müdavimi olan tüketicileri için de mobil sadakat programı “Müdavim” i geliştirdiklerini ileten Özürün, “Bu uygulama sayesinde tüketicilerimiz KasapDöner’e her geldiklerinde puan, özel günlerde de hediyeler kazanabiliyorlar. Kazandıkları puanları tekrar ziyaretlerinde indirim olarak kullanabildikleri gibi sadece puanla alınabilecek ekstra indirimli ürünleri de tercih edebiliyorlar. Uygulamanın indirme sayısı 10 bini geçti” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar