27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Ekonomide Türkiye’nin Yeniden İnşası Nasıl Olmalı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekonomide Türkiye’nin Yeniden İnşası Nasıl Olmalı?
Abone ol
TÜMSİAD Yeni Ufuklarda Türkiye başlıklı konferans serisine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Cemil Ertem ile başlıyor. Konferansta, son gelişmeler ışığında ekonomide Türkiye’nin yeniden nasıl inşa edilmesi gerektiği tartışılacak
TÜMSİAD Yeni Ufuklarda Türkiye başlıklı konferans serisine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Cemil Ertem ile başlıyor.

Konferansta, son gelişmeler ışığında ekonomide Türkiye’nin yeniden nasıl inşa edilmesi gerektiği tartışılacak

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) “Yeni Ufuklarda Türkiye” başlıklı konferans serisine başlıyor. TÜMSİAD’ın ilk konuğu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Cemil Ertem olacak. TÜMSİAD üyesi iş adamlarının katılacağı konferansın konusu “Ekonomide Türkiye’nin Yeniden İnşası” olacak.

Ekonomist Dr. Cemil Ertem yaşanan son gelişmeler sonrasında ekonominin daha güçlü bir yapıya kavuşması için yapılması gerekenleri, 2023 hedefine koşan Türkiye’nin ekonomide üstlenmesi gereken rolü anlatacak. TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan’ın ev sahipliği yapacağı konferans, 5 Ağustos Cuma günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Dr. Cemil Ertem hakkında:

Düzce Doğumlu olan Dr. Cemil Ertem, üniversite eğitimini Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını ise finans ve iktisat alanlarında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak finans ve iktisat dersleri veren Cemil Ertem, iktisat ve siyaset konusunda uzun yıllar çeşitli dergi ve gazetelerde yazılar yazdı.

Halen “Ekonomi-Politik” yazılarına Star gazetesinde devam eden Ertem, Daily Sabah Gazetesi’nde de köşe yazarlığı yapıyor. Dr. Ertem, Hazar Strateji Enstitüsü Bilim Kurulu üyesi, Stratejik Düşence Enstitüsü Ekonomi Koordinatörü ve YİK üyesi, aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Danışmanı’dır. ANKA Teknoloji Üniversitesi’nin kurucusu olan Adli Bilimler Vakfı’nın mütevelli heyetinde ve stratejik planlama kurulunda da görev yapan Dr. Ertem, üniversitenin kurucuları arasında da yer alıyor.

Dr. Ertem’in Türkiye iktisat tarihi, alternatif büyüme modelleri ve İslam Ekonomisi üzerinde çok sayıda çalışması, makalesi, konferans tebliği ve kitapları bulunuyor.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar