27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Dijital devrime ayak uyduran Türk yatırımcı sınır tanımıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dijital devrime ayak uyduran Türk yatırımcı sınır tanımıyor
Abone ol
İnovatif Finans Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan Saxo Capital Markets Ülke Başkanı Savaş Divanlıoğlu, dijital devrimin finans dünyasında taşları yerinden oynattığını söyledi.
İnovatif Finans Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan Saxo Capital Markets Ülke Başkanı Savaş Divanlıoğlu, dijital devrimin finans dünyasında taşları yerinden oynattığını söyledi.

Toplam 26 ülkede merkezi bulunan dünyanın önde gelen online yatırım bankacılığı uzmanı Saxo Bank’ın Türkiye iştiraki Saxo Capital Markets Ülke Başkanı Savaş Divanlıoğlu, küresel sermaye piyasalarında online yatırım fırsatlarının, yatırımcının sınırlarını ortadan kaldırdığını söyledi.

Divanlıoğlu, “Bugün dünya dijital devrimi her alanda hissederken, finans dünyasında da bu devrime ayak uyduranlar ve yatırımcılara dijital dünyada rehberlik edenler geleceğe kalacak” dedi.

Dün İstanbul’da düzenlenen ve finans dünyasının yoğun ilgi gösterdiği ‘İnovatif Finans Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan Divanlıoğlu, dijital dünyada yatırım yapmanın inceliklerini katılımcılarla paylaştı. Konuşmasında dünle bugün arasındaki farklılıklara dikkat çeken Divanlıoğlu, “Bir zamanlar yatırımcılardan talep edilen yüksek komisyonlar, para transferlerinde zaman kaybı ve masraflar, kaldıraçsız işlemler ve kısıtlı ürünlü yelpazesi gibi birçok negatif kavram yatırımcıların iştahını azaltıyordu.  Bugün ise dijital dünyanın bize sunduğu araçlar sayesinde sıfır komisyon, düşük teminat oranları, anında masrafsız para transferi, 1:100’e kadar kaldıraç oranları ve 30 binden fazla ürün seçeneği gibi inanılmaz fırsatlardan bahsedebiliyoruz” diye konuştu.

Kapalıçarşı’ya göre daha az masraflı yatırım

Online yatırımların banka ya da Kapalıçarşı’ya göre daha az masraflı olduğuna dikkat çeken Divanlıoğlu,  Saxo Capital Markets olarak profesyonel yatırım deneyimi sunduklarının altını çizdi. Tek hesapla 183 döviz çifti, 21 dünya borsasından 175 vadeli kontrat ürünü, yaklaşık 9 bin civarında CFD ve 36 dünya borsasından 21 bin 500 hisse senedi ile toplamda 30 binden fazla ürün sunduklarını kaydeden Divanlıoğlu, “Saxo Bank’tan gelen uluslararası bilgi birikimimizi yatırımcılarımıza sunuyoruz. Neye ihtiyaç duyduklarını bilerek burada da hizmetlerimizi onlara özel hale getiriyoruz.  Her türlü enstrümanı canlı fiyattan izleyebilecekleri ücretsiz bir platform olan SaxoTraderGo’yu sunuyor, telefondan, tabletten ya da bilgisayardan anında işlem yapmalarının önünü açıyoruz” dedi.

Seçim sonrası rahatlama fiyatlanıyor

Konferansta konuşan Saxo Capital Stratejisti Cüneyt Paksoy da seçime giderken Türkiye ekonomisi hakkında öngörülerini paylaştı.  İş dünyasının istikrarlı bir hükümet beklentisi içinde olduğunu hatırlatan Paksoy, “Profesyonel yatırımcılarda seçim sonrası siyasi belirsizliğin ortadan kalkacağı, terör olaylarının zayıflayacağı ve FED’in faiz artışının gecikeceği yönünde bir beklentinin oluştuğunu gözlüyoruz. Eğer yatırımcı haklıysa ve seçimler sonucunda bir hükümet kurulabilirse, TL varlıkların değerlendiği bir ortamda olma ihtimalimiz yüksek” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar