26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5763
EURO34.9884
ALTIN2459.6

Avrupa Birliği E-Kitap İle Liselerde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avrupa Birliği E-Kitap İle Liselerde
Abone ol
İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ve Öğretmen Akademisi Vakfı ortaklığı ile yürütülen Jean Monnet Programı Avrupa Birliği e-kitap projesi “Okulda Avrupa Birliğini Öğrenme” tamamlandı
İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ve Öğretmen Akademisi Vakfı ortaklığı ile yürütülen Jean Monnet Programı Avrupa Birliği e-kitap projesi “Okulda Avrupa Birliğini Öğrenme” tamamlandı


Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Avrupa Birliği Türkçe e-kitap projesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Serkan Gür, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver, Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kaya ile projeye destek veren lise öğretmenleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen törenle son buldu.


İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleşen törende açılış konuşmasını yapan e-kitap projesinin yürütücüsü BİLGİ Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kaya “Bu kitap bilimsel ve objektif bilgiler içeriyor ve aynı zamanda sunduğu ‘Öğretmen Rehber’ kitabıyla da öğretmenlerimizin ilgili üniteleri etkin bir şekilde işlemesini sağlıyor. Fatih Projesi bağlamında da rahatlıkla kullanılabilecek olan e-kitap aynı zamanda Android ve Apple kullanım sistemlerine de uygun şekilde üretildi. Kitabın en yenilikçi yanı ise sadeleştirilmiş metinlerin yanında çok sayıda animasyon, video, fotoğraf ve bir de bilgisayar oyunu içeriyor olması. Avrupa Birliği Komisyonu’na, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Öğretmen Akademisi Vakfı’na (ÖRAV), emeği geçen diğer herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver ise yaptığı konuşmada “Bu projenin temeli daha önce üniversitemizde hazırladığımız ‘Akıllı Basitleştirme’ kitabına dayanıyor. Daha sonra bu kitap lise öğrencilerine uyarlandı ve bir e-kitap haline getirildi. E-kitap içerisinde bilgisayar oyunları ve animasyonlar da eklenerek daha kolay kullanılır hale getirildi. Bu şekliyle internetten serbestçe indirilebilecek” diye belirtti.


Globalleşen ve ileri teknoloji ile hızla gelişen dünyada görsel ve etkili öğrenmenin daha önem kazandığına dikkat çeken İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Serkan Gür “e-kitabın öğrencilere kazandırılmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. E-kitap sayesinde çocuklarımız Avrupa Birliği süreçlerini ve bu süreçlerdeki her türlü içeriği iyi bir şekilde öğrenebilecekler” şeklinde konuştu.


50’yi aşkın öğrencinin katılımıyla gerçekleşen törenin ardından öğrenciler, Kadın Hakları, Çocuk Hakları, Çevre, Eğitim ve Çokkültürlülük gibi konuları kapsayan animasyonları izledi ve e-kitabı test etti.


Avrupa Birliği Türkçe e-kitap öğrenciler, öğretmenler, uzmanlar ve akademisyenlerin hazırlık, üretim ve deneme süreçlerine katılımıyla geliştirildi. Görseller, çizimler ve video söyleşileriyle zenginleştirilen e-kitap içinde Avrupa Birliği konusunu yakından takip eden uzmanlarla yapılan söyleşiler yer alıyor. Bir bilgisayar oyunu, 5 yeni animasyon eklenerek e-kitap, görsel öğrenme teknikleriyle donatıldı.


E-kitapta AB ile ilgili olarak tarihçe, kurumlar, genişleme, yurttaşlık, ekonomik bütünleşme ve AB hukuku gibi bilgilerin yanı sıra, tarım, eğitim ve gençlik, sosyal politika, rekabet, tüketicilerin korunması gibi alanlarda temel AB politikaları tanıtılıyor. Ayrıca, AB yurttaşlığı perspektifi ile yurttaşlık, katılımcı ve çoğulcu demokrasi, sivil toplum ve Avrupa kamusal alanı, medya ve AB, küreselleşme, AB ve Avrupa’nın sınırları gibi tartışmalara yer veriliyor.


E-kitap, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayar ve benzeri ekipmanlarla uyumlu olup, internet üzerinden ücretsiz indirilebilecek. Proje kapsamında üretilen öğretmen rehberi ise e-kitabı derslerinde kullanmak isteyen öğretmenler için hazırlanmış olup tüm öğretmenlerin kullanımına açık olacak. İsteyen lise öğretmeni Sosyal Bilgiler, Vatandaşlık Bilgisi, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi pek çok sosyal bilim alanına giren derste yardımcı ders kitabı olarak kullanabilecek.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar