27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9

ABD Başkanı Obama'nın danışmanı Morse, Türkiye'ye gelecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD Başkanı Obama'nın danışmanı Morse, Türkiye'ye gelecek
Abone ol
ABD Başkanı Barack Obama'nın danışmanı, Girişimci Gurusu Prof. Kenneth Morse, bu yıl da Akbank desteğiyle Türkiye'ye gelecek. Morse, şirketlere değişen küresel koşullarda satışlarını dünyaya yayarak büyümenin yollarını anlatacak.
ABD Başkanı Barack Obama'nın danışmanı, Girişimci Gurusu Prof. Kenneth Morse, bu yıl da Akbank desteğiyle Türkiye'ye gelecek. Morse, şirketlere değişen küresel koşullarda satışlarını dünyaya yayarak büyümenin yollarını anlatacak.
 
İSTANBUL (AA) - ABD Başkanı Barack Obama'nın danışmanı, Girişimci Gurusu Prof. Kenneth Morse, bu yıl da Akbank desteğiyle Türkiye'ye gelecek. Morse, şirketlere değişen küresel koşullarda satışlarını dünyaya yayarak büyümenin yollarını anlatacak.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, Prof. Kenneth Morse, Akbank ana sponsorluğunda küresel çapta işlerini geliştirmek isteyen Türk firmalarına konferanslar vermek üzere yeniden Türkiye'ye geliyor. ABD Başkanı Barack Obama'ya da danışmanlık yapan Morse, İstanbul'da 1-2 Nisan'da vereceği konferansta, "Azimli Türk Girişimciler için Küresel Satış Stratejileri" konulu bir konferans verecek.

Morse, bu konferanslarda Türk firmalarına küresel  ekonomideki değişen koşullarda, büyümeye ilişkin önemli ipuçları vererek, iç piyasa için satışları, pazar payını, iş sürekliliği ve müşteri sadakatini artırmanın ve güçlendirmenin yollarını, dış pazarlar için de, Türk girişimcilere küresel rakiplerin yarattığı tsunami ortamında tutarlı biçimde etkili bir dağıtımı yürütecek global bir pazarlama ekibinin nasıl oluşturulacağını anlatacak.

Açıklamada yer alan bilgilere göre, Morse, bu yılki konferanslarını ağırlıklı olarak "küresel ticarette yer almak isteyen firmalar" üzerinde yoğunlaştırdı. Morse, yurt içi ve yurt dışı satışlarını daha da çok artırmak isteyen şirketlerin yanında, pazar payını artırmak için daha verimli bir satış organizasyonu kurmak isteyen şirketler için de pratik önerilerden oluşan bir konferans verecek. Morse, konferansta küresel oyuncularla rekabette avantaj sağlamak isteyen firmalara sonuç alıcı ipuçlarından bahsedecek.

Kenneth Morse, Akbank sponsorluğunda geçen yıl da geldiği Türkiye'de, 4 konferans vermişti. Morse, Akbank sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul ve Ankara'daki konferanslarda kendisini dinleme fırsatını yakalayan 120 katılımcıya, şirket başarısında müşteri odaklı çalışmanın önemini anlatmıştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, Türkiye'nin hedeflerini yakalayabilmesi için bugünkü düzeyden çok daha fazla küresel çapta oyuncu haline gelmiş şirketlere gereksinimi olduğuna dikkati çekerek, "Akbank olarak, şirketlerimizin sadece yurt içindeki büyümeleri için değil, aynı zaman dış piyasalardaki etkinliklerini ve satışlarını artırmaları için de finansman ve danışmanlık desteği veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Gür, aynı zamanda küresel ekonomideki trendleri aktararak, şirketlerin faaliyetlerine yön vermelerine önemli katkılarda bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yıl çok önemli. Dış piyasalara açılmak, iş hacmini artırmak gerekiyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) nitelikli gevşemeyi kademeli olarak sonlandırıp, faiz artışına doğru ilerlediği bu dönemde, farklı ölçeklerde iş hacmi olan tüm firmalar strateji değişikliklerine gitmek zorunda. Bu çerçevede, Girişimci Gurusu Kenneth Morse'un vereceği konferanslar daha da önem kazanıyor. Morse'un bu yıl da Türk firmalarına altın değerinde ipuçları vereceğine, onlara yön ve yol göstereceğine inanıyorum.".

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar