27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Yeni sanayi sitesinin inşaatını incelendi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni sanayi sitesinin inşaatını incelendi!
Abone ol
Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Toprakkale Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi İnşaat Arsasında incelemelerde bulundu.

Osmaniye ValisiÖmer Faruk Coşkun, ToprakkaleKüçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi İnşaat Arsasında incelemelerde bulundu.

Coşkun, Kooperatif Başkanı Mehmet Demirci ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.

Demirci, inşaat alanında yürütülen çalışmaların hangi aşamada olduğuna dair bilgi verdi.

Kooperatifin 242 üyesi bulunduğunu, üyelerden yeniden aidatların toplanmaya başlamasıyla işyeri inşaatlarının hızla devam edeceğini aktaran Demirci, bütün üyelerle bu konuda iletişim halinde olduklarını dile getirdi. 

Sanayi sitesinde inşaat çalışmalarının yeniden başlatılması için valilik milletvekillerinden destek beklediklerini anlatan Demirci, "Arkadaşlarımla birlikte uzun yıllardır inşaatı durdurulan Sanayi Sitesinin yeniden canlanması için bir araya geldik. Bunu başarabildiğimiz takdirde binlerce insanımız ekmek yiyecek ve kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Üyelerden toplamamız gereken para var. Önümüzdeki kısa süre içerisinde üye arkadaşlarımızla yeniden bir toplantı düzenleyerek aidatların toplanması yönünde çalışma başlatacağız. Kooperatifin geriye dönük 3 milyon 400 bin alacak bulunuyor. Bu parayı tahsil ettiğimiz takdirde kalan 64 işyeri inşaatının da kısa sürede bitirilmesini planlıyoruz. Bizler yönetim olarak Bakanlığa, inşaatın yeniden başlatılması yönünde müracaatınızı da yaptık. Bu konunun takibi noktasında milletvekillerimizin de bilgisi var. Onların da desteğiyle inşaata devam kararının en kısa sürede çıkacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Demirci, Sanayi Sitesi inşaat alanında altyapı çalışmaları yürütüldüğünü belirtti.
Bu çalışmaları yürütürken Osmaniye Valiliğinin desteğine ihtiyacı olduklarını dile getiren Demirci, "İnşaat alanı ile ilgili altyapı projesi yapılacak. İnşaat alanımızda bir yol çalışmamız söz konusu burada Valiliğimizin dolayısıyla özel idaremizin desteğini bekliyoruz. Burada bizlere araç tahsisi yapıldığı takdirde kısa sürede yol çalışmalarını bitirebiliriz" dedi.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, imkanlar dahilinde destek olabileceklerini belirtti.
İnşaat alanında ne gibi çalışmalar yapabilecekleri konusunda ilgili birimlere talimat vereceğini dile getiren Coşkun, "Burası hem Organize Sanayi bölgemiz hem de diğer küçük sanayi sitemizin bu bölgeye yönlendirilmesi adına büyük önem taşıyor. Geçmişe takılıp kalmadan ne yapabileceğimizi tespit ederek çalışma yürütmemiz gerekiyor. Bir taraftan kooperatif yönetimimiz bir taraftan biz diğer taraftan biz, Ankara'da ise milletvekillerimiz hep birlikte el ele bu tesisi en kısa sürede ayağa kaldırmalıyız. Zira mevcut sanayi sitemiz Osmaniye'ye yakışmıyor, bence oradan şehrin dışına çıkması gerekiyor” diye konuştu. 

AK Parti Osmaniye milletvekili Mücahit Durmuşoğlu da konuyla ilgili olarak sanayi bölgeleri genel müdürü Yaşar Öztürk ile görüştüğünü ifade etti. 
Sanayi Bölgesi'nin inşaatını tamamlama kredisi talebinde bulunulduğunu aktaran Durmuşoğlu, "Bu bölgeyi 2018 yatırım programına ek bir yatırım olarak dahil etme imkanı görünmüyor. Bakanlığın 2019 yatırım programına alınması konusunda olaya sıcak baktığını gözlemledim. Zira bakanlığımızın da  şehir merkezlerinde kalmış sanayi sitelerini  şehir dışına çıkarma  gibi bir projeleri mevcut. Kooperatife yeni bir yönetim geldi ben bu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu arkadaşlarımızın çalışmaları neticesinde kentimiz ve bölgemiz için büyük önem taşıyan modern sanayi sitemizi faaliyete geçireceğiz. Bu anlamda milletvekili arkadaşım İsmail Kaya ile elimizden gelen gayretli her zaman sarf etmeye hazırız, bu işinde takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Vali Coşkun ve milletvekili Durmuşoğlu, Sanayi Sitesi İnşaat alanında incelemede bulunarak Kooperatif başkanı Mehmet Demirci den bilgi aldı. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar