26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5555
EURO34.963
ALTIN2445.5

Toroslar EDAŞ’tan Toprakkale’ye 6.5 milyon TL’lik yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toroslar EDAŞ’tan Toprakkale’ye 6.5 milyon TL’lik yatırım
Abone ol
Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş, Osmaniye’nin Toprakkale İlçesi’nde sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlamak için 6.5 milyon liralık yatırım yapacak.
Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş, Osmaniye’nin Toprakkale İlçesi’nde sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlamak için 6.5 milyon liralık yatırım yapacak.

Yapılacak olan çalışmalarla, elektrik kesintilerinin  önüne geçilmesi hedefleniyor

Toroslar EDAŞ, müşterilerine daha kaliteli hizmet sunmak hedefiyle Toprakkale İlçesi’nde çalışmalarına hız verdi.

6.5 milyon liralık yeni yatırım için düğmeye basan Toroslar EDAŞ ekipleri, bölgede Atatürk Caddesi ve civar mahalleleri içeren çok kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu çalışma ile Toprakkale’ de uzun süreli elektrik kesintilerinin önüne geçileceği gibi aşağıdaki yatırımlar hayata geçirilecek.

HAVAİ HATLAR YER ALTINA ALINACAK

Ekonomik ömrünü tamamlamış havai hatlı yüksek gerilim ve alçak gerilim hatlarını yer altına alacak olan Toroslar EDAŞ, bu sayede fiziki ve olumsuz doğa şartlarının neden olduğu arızaların önüne geçecek.

Öte yandan yapılan bu çalışma, havai hat iletkenleri, abone kabloları ve paslı, eski görüntüye sahip kentin güzelliğine gölge düşüren direklerle eski tesisleri de ortadan kaldıracak.

KESİNTİLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Toprakkale’de planlanan yeni yatırımla, orta gerilim ring olarak adlandırılan elektrik dağıtım merkezlerinden diğer merkezlere besleme yapılabilecek. Böylece herhangi bir arıza durumunda müşterilerimize sürdürülebilir hizmet vermek için ilgili trafo, diğer trafo binaları ve dağıtım merkezlerinden beslenerek uzun süreli elektrik kesintileri azaltılacak. Trafo tadilatları ve açık hücrelerin yenilenmesi ile ekonomik ömrünü tamamlamış ekipmanlarda iyileştirmeler gerçekleştirilecek.

ATATÜRK CADDESİ VE CİVAR MAHALLELERİ KAPSAYACAK

Toroslar EDAŞ ekipleri, ‘’Toprakkale Atatürk Caddesi Alçak Gerilim ve Yüksek Gerilim Şebekelerinin Yer Altına Alınması Projesi” kapsamında, adı geçen cadde ve civar mahallelerde çalışma yapacak. Yeraltı kabloları, çevresel faktörlerden etkilenmeyeceği için Atatürk Caddesi ve civar mahallelerde kesintisiz ve kaliteli enerji hedeflerine ulaşılmış olacak.

ÇALIŞMALAR 150 GÜN SÜRECEK

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında müşterilerine en iyi hizmeti hızla ulaştırmak için üç ayrı ekiple işlere başlayan Toroslar EDAŞ, Atatürk Caddesi’nde çalışmalarını hızlandırdı. Kazılar sırasında herhangi bir mevcut altyapı tesisine zarar vermemek için ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak, büyük caddelerdeki çalışmalarda vatandaşların mağduriyetini önlemek için hem yaya hem de araç yolları bölüm bölüm kapatılacak; ikaz ve bilgilendirme levhaları koyulacak.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar