27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Toprakkale’de “Kadın, aile ve toplum” toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toprakkale’de “Kadın, aile ve toplum” toplantısı
Abone ol
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde, Kurum amirleri, Köy ve Mahalle Muhtarları ile vatandaşların da katıldığı “Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum” konulu toplantı düzenlendi.

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde, Kurum amirleri, Köy ve Mahalle Muhtarları ile vatandaşların da katıldığı “Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum” konulu toplantı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı  tarafından yürütülen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı" kapsamında 2018 – 2021 yıllarını kapsayacak çalışmalarla ilgili  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen “ Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum” projesi kapsamında Toprakkale ilçesinde toplantı yapıldı.

Toprakkale ilçesi Gençlik Merkezi Salonunda Vali Ömer Faruk Coşkun’un eşi Sevilay Coşkun başkanlığındaki toplantıda; bilinçlendirme ve farkındalık arttırma konuları gündeme getirildi.

Toplantıya Kaymakam Vekili  Mehmet Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, Kurum Amirleri,  Köy ve Mahalle  Muhtarları  ve  Vatandaşlar  katıldı. 



Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun’ un açılış konuşması ile başlayan toplantı,  soru – cevap şeklinde ilerleyen konuşmalarla  devam etti. Toplantıda   konuşmacılar  Medeniyetimizin  inşasında kadın ve erkeğin ortak rol oynadığını; devlet yönetiminden eğitime, kültürden sosyal hayata kadar kadının her alanda erkeğin yanı başında yer aldığını bu nedenle kadınlarımıza yönelik şiddete karşı mücadele etmenin zorunluluğu üzerinde duruldu. 

Konuşmacılar;  “İslam kadını ve erkeği bir bütünün parçaları olarak görür. ” bu nedenle, kadın ve erkek fıtratını göz önünde bulundurmalıyız. Toplumsal cinsiyet adaleti ilkesini, kadın-erkek eşitliğinin temel ölçüsü yapmalıyız.

Sabır, şefkat, merhamet, sevgi, fedakârlık, koruyuculuk ve  kollayıcılık   hasletlerinin timsali olan kadınlarımız varlığıyla hayatımıza anlam katmakla kalmayıp  aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyup kollayıcısı hem de ilk öğretmenidir. Bu nedenle çocuklarımızın başarılı bir birey olmasının temeli aile eğitimidir.” Görüşlerine yer verildi.

Kaymakam vekili Kaya, programın düzenlenmesinde emeği geçen konuşmacılara ve  yoğun  ilgi gösteren vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür etti. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar