26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5639
EURO34.9395
ALTIN2442.0

Toprakkale'de "Zeytin Budama Kursu"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toprakkale'de "Zeytin Budama Kursu"
Abone ol
Osmaniye'nin Toprakkale İlçesinde, zeytin budama kursu başladı.
Osmaniye'nin Toprakkale İlçesinde, zeytin budama kursu başladı.

Kursun açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Burak Kısaoğlu, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Kızıl, Mehmet Cevlani Önal İlkokulu Müdürü Yılmaz Gök ve kursiyerler katıldı.

İl Müdürü İbrahim Sağlam kursun açılışında yaptığı konuşmada, kenttin zeytin potansiyelinin son yıllarda oldukça arttığını bunun beraberinde verim ve kalitenin de artırılması için herkesin gayret göstermesi gerektiğini belirtti. Bu kursta teorinin yanında özellikle uygulamaya önem verileceğini belirten Müdür Sağlam, "Önemli olan kursta öğrenilenlerin üretime iyi bir şekilde yansımasıdır. Bunu sağladığımızda verimli ürün elde eder ve kaliteli üretim gerçekleştirmiş oluruz” dedi. Sağlam, ayrıca "Önümüzdeki yıllarda da çiftçilerimizin ihtiyaçları olan konularda bu tür kurslar devam edecektir" dedi.

Toprakkale İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Toprakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile zeytin üreticilerine yönelik olarak; İlçe Müdürlüğü personellerinden Suna Davarcı ve Ertuğrul Sonuzun koordinatörlüğünde, İl Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisi Mustafa Yılmaz tarafından "Zeytin Ağacı Budama Kursu" yapıldı. Kurs, 07 Mart-10 Mart 2016 tarihleri arasında 4 gün boyunca teorik ve pratik eğitim verilerek yapılan kursa toplam 18 kursiyer katıldı.

Kurs, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün onaylı eğitim modülü çerçevesinde yapıldığı belirtildi. Kursun görsel destekli teorik bölümleri Toprakkale Mehmet Cevlani Önal İlkokulu Toplantı Salonunda, uygulamalı kısımlarının ise Toprakkale İlçesi Halil Uyduran Anaokulunda bulunan çeşitli yaştaki zeytin ağaçlarında yapıldığı kaydedildi.

Pratik uygulama kısmında; İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hayri Uyduran tarafından desteklenen uygulamalı eğitim verildi. Kurs süresince kursiyerlerin edindikleri bilgileri daha bilinçli bir şekilde üretime yansıtmalarının sağlanması amacına yönelik olarak pratik bilgiler aktarıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar