08 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2544
EURO34.6842
ALTIN2399.1

"Hayatın Anlamı Kitap" Okuma Projesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Hayatın Anlamı Kitap" Okuma Projesi
Abone ol
Osmaniye'nin Toprakkale İlçesinde Toprakkale Kaymakamlığı tarafından "Hayatın Anlamı Kitap" Okuma Projesi başlatıldı.
Osmaniye'nin Toprakkale İlçesinde Toprakkale Kaymakamlığı tarafından "Hayatın Anlamı Kitap" Okuma Projesi başlatıldı.

Proje kapsamında okul ve kurumlarda her gün en az 20 dakika kitap okuma saati organize edilerek, okullarda kurullarda alınacak karar ile Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden biri okuma saati olarak belirlenecek, okullar arası münazara etkinliği ve yıl sonu şiir dinletisi düzenlenmesi planlanıyor.



“Hayatın Anlamı Kitap” projesi  koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, bu projesi ile Toprakkale Kaymakamlığı, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Toprakkale İlçesi kamu kurum ve kuruluşlarının ortaklığında ilçede okuma alışkanlığını geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Koordinatör Arzu Güleryüz Maraşlı, " Okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, çocuk ve gençlerimizin kitapla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlanmış olacak" dedi.

Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı, proje sayesinde Kurumlarda ve okulda öğrencilere, personellere ve velilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Kaymakam Maraşlı konuşmasında "Bir taraftan öğrencilere kitap okuma heyecanı kazandırılırken, diğer yandan okulların ihtiyacı olan kitapların temini çalışmaları başlatılarak kütüphaneler zenginleştirilecek.



Bu proje sayesinde okuyarak olayların ve gelişmelerin gerçek boyutunu öğrenen bireyler olarak, öncelikle öğrencilerin öz güvenlerini arttırmak yoluyla kitap okuma alışkanlığı kazandırılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların kitap okumalarının ise hem vatandaş üzerinde olumlu etkileri olacak hem de bu kişilerin ailelerine örnek teşkil edecektir."dedi.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda başlatılan proje açılış programına Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Şerif Tosyalı, İl ve İlçe Kurum Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlginin fazla olduğu programın son bölümünde katılımcılar 10 dakika kitap okudu.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar