26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4447
EURO34.7287
ALTIN2441.3

“Enerji kayıplarının reçetesi mobil teknoloji”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Enerji kayıplarının reçetesi mobil teknoloji”
Abone ol
* Avea CEO’su Erkan Akdemir, özelleştirmelerle birlikte enerji sektörünün geçirdiği dijital dönüşümü değerlendirmek üzere düzenlenen “Enerji Özelleştirmeleri ve İletişim Altyapısının Önemi” toplantısında enerji sektörünün geleceğine ve mobilleşmesine dair önemli mesajlar verdi.
* Avea CEO’su Erkan Akdemir, özelleştirmelerle birlikte enerji sektörünün geçirdiği dijital dönüşümü değerlendirmek üzere düzenlenen “Enerji Özelleştirmeleri ve İletişim Altyapısının Önemi” toplantısında enerji sektörünün geleceğine ve mobilleşmesine dair önemli mesajlar verdi.


Avea ev sahipliğinde, Kolin Grup CEO’su Cantekin Dinçerler ile Aksa Enerji Genel Müdürü Cüneyt Uygun’un katılımıyla gerçekleşen toplantıda, enerjide dijitalleşmenin sektöre getirdiği ve getireceği katkıların yanı sıra Avea’nın bu gelecekte üstleneceğini rol hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

 
* Toplantıda yaptığı konuşmada başta enerji olmak üzere tüm sektörlerde mobil teknolojilerin yani M2M’in artan önemine dikkat çemen Akdemir; “Sunduğumuz takip sistemleriyle enerjinin doğru tüketilmesine ve ithalatının düşürülmesine yardımcı oluyoruz. Hizmetlerimiz zaman ve maliyetten tasarruf elde ettirirken karlılığı da artırıyor. Uzaktan takiple şirketler kayıp kaçak düşürürken cari açığın azaltılmasına da katkı sağlıyorlar. Enerji kayıplarının reçetesi uzaktan sayaç okuma. Avea olarak biz de bu dönüşümün aktif oyuncusuyuz.” dedi.
 

Türkiye’nin en inovatif mobil operatörü Avea, özelleştirme süreci devam eden enerji sektörünün geleceğini değerlendirmek üzere sektörün önde gelen temsilcilerinin katılımıyla “Enerji Özelleştirmeleri ve İletişim Altyapısının Önemi” konulu özel bir toplantı düzenledi. Avea CEO’su Erkan Akdemir ev sahipliği ve moderatörlüğünde; Kolin Grup CEO’su Cantekin Dinçerler ile Aksa Enerji Genel Müdürü Cüneyt Uygun katılımıyla gerçekleşen toplantıda, özeleştirme süreci devam ederken mobilleşen enerji sektörünün geleceği, dijitalleşmenin sektöre ve tüketiciye getireceği katkılar ve Avea’nın sektörün büyümesine yönelik sunduğu çözümler ve yaptığı yatırımlar ele alındı.

 
Erkan Akdemir: “Teknolojiden en doğru şekilde yararlanan şirketler bu önemli rekabette öne geçecek ”
Erkan Akdemir, toplantıda yenilikçi yaklaşımlarıyla ve öncü teknolojileriyle Türkiye’nin stratejik sektörleriyle işbirliği yaptıklarını, enerji ve teknoloji arasında da işlenmesi gereken niş bir alan olduğunu ve bu nedenle enerjiye odaklandıklarını kaydetti. Akdemir, “2015’te yapılacak tam serbestlik düzenlemesiyle birlikte fatura miktarı ayrımı olmaksızın bireysel ve kurumsal tüm müşteriler; kendi elektrik dağıtım şirketlerini kendileri seçerek sayaçlarını o şirkete taşıyabilecekler. Bu gelişme, sektörde rekabeti bambaşka bir boyuta taşırken; tüketici odaklı yeni bir dönemin de kapıları açılacak. Teknolojiden en doğru şekilde yararlanan şirketler, bu önemli rekabette önde olacaklar. Bu noktada enerji bizim en güçlü olduğumuz alanlardan biri… GSM sektöründe her yöne tarifelerinin mimarı olarak, sektörümüzde rekabeti tüketici lehine yeniden şekillendirmiştik. 9 çeyrektir numara taşımanın lideriyiz. Yani elektrik dağıtımındaki bu yeni dönem, bizim tecrübelerimizle oldukça örtüşüyor. Enerji kayıplarının reçetesi ise uzaktan sayaç okuma… Yani bir başka uzmanlık alanımız olan M2M. Enerji dağıtım sektöründe uzaktan sayaç okuma gibi teknolojiden en doğru şekilde yararlanan şirketler bu önemli rekabette öne geçecek. Avea bu sektöre özel geliştirdiği uygulama ve çözümleriyle sektör şirketlerinin lider iş ortağı olacak” dedi.
 

Erkan Akdemir; Avea olarak enerji sektörünün geleceğine ilişkin yaptıkları yatırımları da şöyle aktardı: “Kaçağın azaltılmasının çözümü, uzaktan sayaç okuma sistemlerinden geçiyor. Elektrik sektörüne verdiğimiz hizmetlerin büyük bir bölümünü de OSOS (Otomatik Sayaç Okuma Sistemi) dediğimiz; uzaktan otomatik sayaç okuma sistemleri oluşturuyor. OSOS sistemlerimizle, enerji kaynaklarında tüketiminin kontrolünü sağlarken; sunduğumuz takip sistemleriyle de enerjinin doğru tüketilmesine ve ithalatının düşürülmesine yardımcı oluyoruz. Uzaktan takiple şirketler kayıp kaçak düşürürken cari açığın azaltılmasına da katkı sağlıyorlar. Enerji kayıplarının reçetesi uzaktan sayaç okuma. Avea olarak biz de bu dönüşümün aktif oyuncusuyuz.”
 

Bugüne kadar spor dahil birbirinden farklı birçok sektörde çapraz satış konusunda ortaya koydukları uzmanlık ve teknolojiyi; enerji sektörüne de taşıyacaklarını ifade eden Akdemir, “Bu alanda elde ettiğimiz knowhow’u enerji sektörüne taşıyarak, rekabetin şekillendirilmesinde farklı bir rol oynayacağız. ‘Büyük veri’ ürünümüz IntelliMap ile elektrik dağıtım şirketlerine başka bir bakış açısı kazandırarak, fırsatlar dünyasının kapılarını açıyoruz. Şirketlere verimli enerji planlamaları yapma imkânı sunan IntelliMap, enerji şirketleri için müşteri tüketim alışkanlıklarının ve bölgenin mevsimsel yoğunluğunun analiz edilmesine imkân veriyor. Böylece hem üreticiye hem de tüketiciye fayda sağlıyoruz. Büyük Veri teknolojisinin doğru zamanda ve yerde; doğru hedef kitleye yönelik satış ve pazarlama aksiyonlarına imkân veren yönleriyle ciddi avantajlar sağlayan bir teknoloji çözümü… IntelliMap’ten yararlanan enerji firmaları, hedef kitlelerine yönelik kampanyaları doğru yer ve zamanda hayata geçirip verimlilik ve kâr artışı sağlayarak rakiplerinin önüne geçebilecekler” diye konuştu.

Avea, geliştirdiği ETAK ürünüyle dağıtım şirketlerinin hizmet kalitesini yükseltiyor
Avea Ar-Ge’si ile geliştirilen ve şu anda Sivas, Konya ile Bursa’da üç ayrı şirkette test uygulamaları yapılan ETAK (Elektrik Kesinti Takip Sistemi) ürünüyle de, elektrik dağıtım şirketlerine elektrik kesintilerinin takibini gerçekleştirebilecekleri bir ara  yüz sunduklarını belirten Akdemir, “Baz istasyonlarımızı nüfusun yoğun olarak bulunduğu bölgelerde kurduğumuz için, Türkiye’nin pek çok yerindeki elektrik kesintilerini görüntüleyebiliyoruz”  dedi. Akdemir; “Tüm dünyada Avea gibi mobil iletişim şirketlerinin sağladığı M2M teknolojileri, enerjide en büyük çözüm aracı olarak öne çıkıyor. Enerji sektörüne sunduğumuz çözümlerle M2M’de Türkiye’nin öncü operatörüyüz. İGDAŞ, Boğaziçi Elektrik, OMV gibi alanının en büyükler oyuncuları Avea’yı tercih ediyor. Elektrikten doğalgaza tüm enerji şirketlerinin mobil teknolojiler konusunda ilk tercihi olma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“Mobil tabanlı servisler büyümeye devam edecek”
GSM sektörünün mevcut durumu ve gelecekteki trendleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Akdemir, “Avea olarak bugüne kadar mobil sağlık, mobil ticaret, mobil lojistik ve arttırılmış gerçeklik (augmented reality) alanında pek çok başarılı uygulama ve çözümü hayata geçirdik.Önümüzdeki dönemde M2M uygulamaları yaygınlaşmaya, mobil tabanlı servisler büyümeye devam edecek. Öte yandan, entegre çözümler ve yakınsama teknolojilerinin de sektörü daha fazla meşgul edeceğine inanıyorum. Büyük veri (Big data) ise gündemimizde yer alan en önemli konuların başında geliyor” diye konuştu.

 

2006’deki liberalleşme enerji ve telekom sektörlerini daha da yakınlaştıracak

Kolin Grup CEO’su Cantekin Dinçerler; telekom ve enerji sektörlerinin en çok kesiştiği alanın dağıtım olduğuna dikkat çekerek “Bizim altyapı dediğimiz çalışmayı dağıtım şirketleri yapıyor. Telekom operatörleriyle en yaygın ortak işbirliği alanımız ise sayaç okuma. Tüketim bilgisi, faturalar ve kar/zarar sayaçta bittiği için; bu konunun çok kritik bir önemi var. Bunun bir sonraki aşaması sayacın evin içine konması ve evdeki elekrikli cihazlarla sürekli haberleşmesi. Bu noktada da telekom şirketlerinin Ar-Ge’si önem kazanıyor. 2016’da enerji sektöründe perakendede liberalleşmeyi getirecek yeni düzenlemelerle birlikte özellikle rekabette ve müşteriye ulaşmada telekom ve enerji çok daha yakın çalışmalar gerçekleştirecek” dedi.

Aksa Enerji Genel Müdürü Cüneyt Uygun ise enerji sektöründeki rekabette 2 faktörün belirleyici olduğunu söyledi: “Sektörümüzde fiyat ve müşteri memnuniyeti rekabette en belirleyici iki kriter durumunda. Perakendeki liberalleşme süreciyle beraber teknolojiyi daha iyi kullanan şirketler, rekabette de öne çıkacak. Tıpkı 2008’de uygulamaya konulan GSM numara taşıma uygulamasında olduğu gibi, kullanıcılar hizmet almak istedikleri tedarikçilerini kendileri seçebilecekler. GSM şirketlerinin de, tıpkı bizim gibi yönettiği bir müşteri kitlesi var. Birbirimizin müşteri portföyüne ulaşabileceğimiz farklı ve ortak pazarlama çalışmalarıyla yeni işbirliği alanları oluşturmaya başladık. 2016’de perakendedeki liberalleşmeyle birlikte çapraz satış modelleri ve ortak pazarlama yaklaşımlarıyla müşteri kazanamını daha da arttıracak çalışmalara birlikte imza atabileceğiz.”



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar