26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5688
EURO34.952
ALTIN2443.5

Hamza Yerlikaya: Güreşte tesis sorunu kalmayacak (özel)

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hamza Yerlikaya: Güreşte tesis sorunu kalmayacak (özel)
Abone ol
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Türkiye'de 3 - 4 seneye kadar güreş adına bir tesis sorununun kalmayacağını söyledi.Sultangazi Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu bir programa katılan eski milli güreşçi...
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Türkiye'de 3 - 4 seneye kadar güreş adına bir tesis sorununun kalmayacağını söyledi.

Sultangazi Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu bir programa katılan eski milli güreşçi ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 50. Yıl Kültür Merkezi'nde Sultangazili gençlerle buluştu. Türkiye'de güreşin bir seçim ile çok gerilere gittiğini ifade eden Hamza Yerlikaya, geçmişten ders alıp yollarına devam edeceklerini kaydetti. Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Röntgeni iyi çekmek lazım. Bu takım 2009 yılında takım olarak dünya şampiyonu oldu. 2010 yılında ise dünya 2. ve Avrupa şampiyonu oldu. 2011 yılında da takım Avrupa şampiyonu oldu ve ardından bir seçim geçirdik. 2011 yılının sonunda takım 4. oldu ve 2012'de Avrupa'da sıralamaya giremedik ve aynı şekilde 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 3. oldu.

Buradan sürecin nasıl işlediğini değerlendirmek lazım aslında, 16 - 17 ayda nasıl idare edildiğini. Bu bir emanettir, kutsaldır bu benim babamın şahsi bir şeyi değil. Peygamberlerin yapmış olduğu bir spor branşından bahsediyoruz. Kutsal emanete sahip çıkma heyecanı içinde olmak lazım. Geçmişte ne oldu? şu oldu bu oldu hayır biz bunu tartışmıyoruz. Biz bayrağı aldığımız günden sonrasına bakıyoruz. Geçmişi asla kötü anmayıp dersimizi alıp durmadan yolumuza devam edeceğiz."

TESİSLEŞME ADINA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

Türkiye'de güreş adına büyük bir tesisleşme içerisinde olduklarını da belirten Başkan Yerlikaya, "Sarıyer Mersin Ahmet Tesisleri ile ilgili Başbakanımızla bir projemiz oldu. Hem Başbakanımız hem de Gençlik ve Spor Bakanımız bu tesisin bütçesini 2012'nin bütçesine koydu." diyerek şunları söyledi:

"Biz de federasyon olarak Sarıyer'de bir tesis yapıyoruz. Bir akademi, enstitü gibi bir tesis için onayımızı aldık. 2013 yılı içinde ise yapımına başlanacak. Bu şekilde bir tesisin yapımının aynısını da Ankara'da düşünüyoruz.

Bir de farklı bir ilde talip olduğumuz bir tesis var. Bakanımız da 10 ya da 15 gün içerisinde umut ediyoruz olumlu bir cevap verecek. Eğer bu şekilde çalışmalarımız giderse üç dört sene içerisinde tesisleşme sorunumuz kalmayacak. Güreş otel köşelerinden, emanetçi olarak bulunduğu tesislerden kurtularak kendi yuvasında çalışmalarını sürdürecek."

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar