26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.451
EURO34.7779
ALTIN2443.7

Talha artık görüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Talha artık görüyor
Abone ol
İzmirli doğuştan katarakt olan 11 yaşındaki Talha, 6. kez ameliyat masasına yattı. Başarılı operasyonun ardından gözü görmeye başlayan Talha’nın hayali Fenerbahçe-Galatasaray maçını İstanbul Fenerbahçe stadında izlemek

İzmirli doğuştan katarakt olan 11 yaşındaki Talha, 6. kez ameliyat masasına yattı. Başarılı operasyonun ardından gözü görmeye başlayan Talha’nın hayali Fenerbahçe-Galatasaray maçını İstanbul Fenerbahçe stadında izlemek

İzmir'de yaşayan 45 yaşındaki 4 çocuk annesi Şükran Koptaş'ın en küçük çocuğu 11 yaşındaki Talha Koptaş, erken doğumla altı aylık olarak dünyaya geldi. Bir ay boyunca kuvözde kalan ve görmediği anlaşılan Talha, ilk ameliyatını bebekken oldu. 4 yaşına kadar sıkıntı yaşamadığı gözlerinde bu sefer katarakt gelişti. Talha, yanlış ameliyat sonrası bir gözünü tamamen kaybetti. İstanbul'da yapılan ameliyat ile Talha'nın diğer gözünün 5 yıl görmesi sağlandı. Sağ gözü hiç görmeyen Talha'nın sol gözü ise yok denecek kadar az görüyordu.

HAYALİ FB-GS MAÇINI STADDA İZLEMEK

Aşık Veysel Görme Engelliler Okulu 5. sınıf öğrencisi Talha Koptaş'ın yaşı büyüdükçe tekrarlayan sorunlar neticesinde yeniden göz ameliyatı olmasına karar verildi. Ancak bu sırada ortaya bir de kalp problemi çıktı. En büyük isteğinin bisiklete binip arkadaşlarıyla top oynamak ve ileride ambulans şoförü olmak olduğunu belirten Talha’yı, yaşadığı kalp problemi ile nedeniyle doktorlar ameliyat etmek istemiyordu.

Talha'nın sesini Batıgöz Sağlık Grubu duydu ve Talha’nın ameliyatını üstlendi. Batıgöz Sağlık Grubu hekimleri Talha'yı kalp kontrolünden de geçirdi ve ameliyata kardiyolog eşliğinde girilmesine karar verildi.

Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler'in gerçekleştirdiği ameliyat yaklaşık bir saat sürdü. Başarıyla geçen ameliyat sonrası Talha'nın gözleri açıldı. Şimdi Talha’nın en büyük hayali Fenerbahçe-Galatasaray maçını İstanbul Fenerbahçe stadında izlemek.

HEM MERCEK DÜZELTİLDİ HEM DE GÖZÜN ARKASI TEMİZLENDİ

Ameliyat sonrasında Talha mutluluğunu annesine sarılıp ağlayarak gösterdi. Talha'yı muayene ettikten sonra yeni eğitim-öğretim döneminde görme engelliler okuluna değil de abisinin okuluna göndereceğini söyleyen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler, "Talha abisi ile aynı okula gitmek istiyordu. Bunu gerçekleştireceğimize söz vermiştik. Mercekte aşağı doğru hareketlenme vardı. Cerrahi operasyonla hem merceği düzelttik, hem de gözün arka kısmını temizledik" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar