26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5853
EURO35.0376
ALTIN2458.8

Zorkun Yaylası'nda korkutan yangın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zorkun Yaylası'nda korkutan yangın
Abone ol
OSMANİYE'nin Zorkun yaylasında çıkan yangında 4 ahşap ev yanarak kullanılamaz hale geldi.
OSMANİYE'nin Zorkun yaylasında çıkan yangında 4 ahşap ev yanarak kullanılamaz hale geldi.


Saat 11.00 sularında Ceyhanlılar Mahallesi'nde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangına, Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 yangın söndürme helikopteri ile havadan müdahale edilirken, karadan 4 Arasöz, 4 Su tankı 40 orman işçisi ve Osmaniye Belediyesi'ne ait itfaiye personeli ve araçları ile müdahale edildi.


Kısa sürede kontrol altına alınan yangında 4 yayla evi yanarak kullanılamaz hale geldi.


Yangın haberi üzerine, Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Belediye Başkanı Kadir Kara, Jandarma Alay Komutanı jandarma Albay Tayfur Dündar ve Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer'de bölgeye gelerek yangın söndürme çalışmalarını takip etti.


Yangının büyümeden söndürülmesi ve kısmi bir mal kaybıyla atlatılmış olmasının sevindirici olduğunu belirten Vali Mehmet Oduncu, "Bundan sonra benzeri olayların meydana gelmemesi veya geldiği takdirde en az hasarla en suratlı bir şekilde sonlandırılması gönünde çalışmaları gözden geçirip kararlar alacağız. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum.


4 Ev yangından etkilendi. Etkilenme boyutu ve zarar konusunda inceleme devam ediyor. Yangının elektrik kontağından olduğu tahmin ediliyor ve çalışmalar halen sürüyor" dedi.


Görgü tanığı bir vatandaş ise yangının biranda büyüdüğü belirterek, "Alevleri gömdüğümde hemen müdahale ettim ancak sönmediğini far kedince dışarı çıktım baktım yan evin yandığını fark ettik. Leğenle su ile müdahale ettik ama yeterli olamadık. Evde eşim ben, torunum ve komşular vardı. İtfaiyenin geç müdahalesi oldu. Ama buna şükür yine de ucuz atlattık" dedi.


Yangına orman İşletme ve Osmaniye belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleriyle müdahale edildiğini söyleyen Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, "Bizim karacalar yangın söndürme ekibimiz yangına 22-23 dakikada ulaşarak müdahalede bulundu.


Aynı anda Adana'dan 3 yangın söndürme helikopterini de havalandırdık. Aynı zamanda bir yangın söndürme uçağını da hazırladık ancak onu iptal ettik. 40'a yakın personelle yangına müdahale ederek söndürme işlemini tamamladık" diye konuştu. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar