26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4447
EURO34.7287
ALTIN2441.3

Zeytincilik sektörü için İspanya ziyareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zeytincilik sektörü için İspanya ziyareti
Abone ol
Osmaniye’den Vali Kerem Al başta olmak üzere, zeytincilik sektörü ile ilgili inceleme ve araştırma yapmak üzere bir heyet İspanya’ya gitti.
Osmaniye’den  Vali Kerem Al başta olmak üzere, zeytincilik sektörü ile ilgili inceleme ve araştırma yapmak üzere bir heyet İspanya’ya gitti.

Doğaka tarafında zeytincilik üzerine düzenlenen çalışma ve ziyaret için Osmaniye’den de katılım gerçekleşti.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’nın  2014 yılı çalışma programı kapsamında, İspanya’nın Endülüs Özerk Bölgesi içerisinde yer alan Jaen iline düzenlenen çalışma ziyareti düzenlendi.

İspanya ziyaretine Vali Kerem Al, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Orhan Büyükalaca, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı   Murat Teke ile birlikte zeytincilik sektöründe faaliyette bulunan işadamları ve Ajans temsilcilerinin katıldığı program, 15-18 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Çalışma ziyareti programında Jaen Ticaret Odası, Zeytincilik Derneği, Geolit Teknopark, makine üreticisi Pieralisi, zeytinyağı işletmeleri Cooperativa del Pilar ve Magna Sur ziyaret edildi ve yetkililerden faaliyet gösterdikleri konular hakkında bilgiler alındı.

Dünyanın en büyük zeytin bahçeleri ve zeytinyağı fabrikasının bulunduğu Jaen iline yapılan ziyaretlerde, bölgemiz işadamları, İspanya’daki üretim süreçleri hakkında yerinde bilgiler edinerek bu bilgileri Türkiye’deki üretim süreçleri ile karşılaştırma olanağı buldular.

Program kapsamında  ayrıca Jaen Ticaret Odası Başkanı Manuel Barrionuevo Penas ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke arasında imzalanan işbirliği anlaşması ile bundan sonraki dönemlerde zeytincilik sektöründe karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı konusunda mutabakat sağlandığı bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar