26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5555
EURO34.963
ALTIN2445.5

Yetenekli Engelsizler Komedi Tiyatrosu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yetenekli Engelsizler Komedi Tiyatrosu
Abone ol
OSMANİYE’de engelli oyuncular tarafından sahnelenen, ‘Üzerime Düştüm’ tiyatrosu büyük beğeni topladı.
OSMANİYE’de engelli oyuncular tarafından sahnelenen, ‘Üzerime Düştüm’ tiyatrosu büyük beğeni topladı.

Belediye Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde, Yetenekli Engelsizler Komedi (YEK) Tiyatrosu tarafından gösterimi yapılan oyun, izleyenleri kahkahaya boğdu.

Osmaniyeli engelli Melek Tatlıoğlu’nun da rol aldığı oyunda Kasım Çağın, Resul Selvi ve Elvan Ekmekçi de yer aldı.

Komedi türündeki oyunda zaman zaman engelliler ile ilgili mesajlar da verilirken, tiyatro yönetimi tarafından Osmaniye’deki bir engelliye akülü sandalye alındığı kaydedildi.

Oyun başlamadan önce Belediye Başkanı Kadir Kara ile Vali Yardımcısı Muammer Balcı’ya desteklerinden dolayı YEK Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Kasım Çağın tarafından Teşekkür Plaketi verildi.

Tiyatro ile ilgili bilgi de veren Çağın, “6’sı engelli 11 kişiden oluşan Yetenekli Engelsizler Komedi Tiyatrosu kurulduğu 2007 yılından itibaren; topluma saygı, engelliye destek, ekonomiye katkı, sosyal sorumlulukta öncü olma yolunda zoru başarma azmi sayesinde kısa sürede tiyatro sektöründe tanınmış ve bu ilkelerinden asla vazgeçmemiştir. Dünden bugüne yaptığı çalışmalarla kendi kaderini paylaşan birçok engelli kardeşimize ve sivil toplum örgütlerine örnek olmuştur.

Engellilerin ekonomideki katkı payında oluşturabilecekleri kar payını yükseltmek adına, evden ve rehabilitasyon merkezlerinden çıkmayan engellilerin içindeki dinamizmi, gücü ve pratiği harekete geçirmiştir. Bu sayede engelliler tiyatrosu furyası büyümüş, derneklerin sanatsal çalışmaları artmıştır. Amacı, kendi kaderini paylaşan arkadaşlarının sorunlarını tiyatro sahnesinde komik bir dille anlatarak, kentsel ve sektörel projelerde kendilerinin de unutulmaması gerektiğini göstermeye çalışmak ve bu şekilde toplumumuzda kendini ezik hisseden, evden ve rehabilitasyon merkezlerinden çıkmayan engellileri topluma kazandırmak, onları çalışır hale getirmeye ve mutlaka her engellinin bir şey yapabileceğini göstermeye inandırmak, bu konuda onlara örnek olmaktır. Biliyoruz ki; ekip olarak asla bunlarla yetinmeyecek, gerek yurt içi ve gerek yurt dışı çalışmalarımıza durmadan aynı heyecanla devam edeceğiz” dedi.

Çağın; Engelli yurttaşlarımıza fırsat tanındığında neler yapabileceklerinin ortaya çıktığını ve “Her İnsan Bir Engelli Adayı" olduğunu da sözlerine ekledi.

Gösterinin sonunda MHP Kadın Kolları Başkanı Selma Yücel de tiyatro ekibini tebrik ederek, bir buket çiçek takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar