26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4959
EURO34.9776
ALTIN2437.4

Yeşilay Haftası etkinliklerle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeşilay Haftası etkinliklerle kutlandı
Abone ol
Her yıl Mart ayının ilk haftası "Yeşilay Haftası" olarak kutlanırken, Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürlüğü bünyesinde Merkez ve ilçelerde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Her yıl Mart ayının ilk haftası "Yeşilay Haftası" olarak kutlanırken, Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürlüğü bünyesinde Merkez ve ilçelerde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Yapılan etkinliklerde çeşitli farkındalık, bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları tüm İlçelerdeki Toplum Sağlığı Merkezlerinde halka yönelik, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ndeki Rektörlük kampüsünde ise öğrencilere yönelik stand etkinliği ile gerçekleştirildi.

SODES (Sosyal Destek Programı) kapsamında Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizasyonluğu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortak çalışması olan "Kurtulmak Mümkündür" projesi yürütülüyor.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Ruh Sağlığı programları birimi tarafından Osmaniye C tipi kapalı ceza infaz kurumunda kalan hükümlü ve tutuklulara yönelik “Yeşilay haftası ve bağımlılıkla mücadele” konulu eğitim verildi.

Yeşilay Haftasının son günü 7 Mart 2016 tarihinde ise Osmaniye Park 328 Alışveriş Merkezi'nde Toplum Sağlığı Merkezi personelleri tarafından halka yönelik stant etkinliği gerçekleştirildi.

Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hayri Sarı, Kurum Müdür yardımcıları Dr. Mehmet Koca ve Dr. Orhan Özmen, Şube Müdürleri ve kurum personeli etkinlikleri ziyaret ederek çalışmalara destek verdiler.

Mart ayının ilk haftası olan " Yeşilay Haftası" ile  1 Mart 2016 tarihinde Osmaniye il merkezinde bulunan lise düzeyindeki okullarda Yeşilay Derneği Eğitim Modülü tabanlı eğitimler başlamış olup projenin ilk haftasında toplam 6 adet lise düzeyindeki okula gidilerek 750 öğrenciye eğitim verildi.

"İnternet, Uyuşturucu Madde, Alkol ve Sigara Bağımlılığı ve Mücadele Yöntemleri" konularında eğitim verilen bu çalışma ile proje bitiminde toplam 78 lise düzeyinde okula eğitim verileceği kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar