19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3356
EURO35.1828
ALTIN2240.4

Yaşar Kemal, Köyünde anılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşar Kemal, Köyünde anılacak
Abone ol
Dünyaca ünlü  Edebiyatçı, Yazar Yaşar Kemal, ölümünün 3. yılında doğum yeri olan Osmaniye’nin Hemite (Gökçedam) Köyünde düzenlenecek olan bir programla anılacak.

Dünyaca ünlü  Edebiyatçı, YazarYaşar Kemal, ölümünün 3. yılında doğum yeri olan Osmaniye’nin Hemite (Gökçedam) Köyünde düzenlenecek olan bir programla anılacak.

Yaşar Kemal’in ölümünün 3. yıldönümünde 28 Şubat Çarşamba  günü doğum yeri olan Hemite (Gökçedam) Köyündeki Yaşar Kemal Parkın’daki Kültür evi önünde  saat: 13.oo’da düzenlenecek alan etkinlikle anılacak.

Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği (YAŞAD) ile Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan anma etkinliği kapsamında  ünlü edebiyatçı-Yazar Yaşar Kemal ölüm yıldönümünde anılacak.

Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Özer, anma programı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Osmaniye’mizin gururu ve tüm eserlerinde doğduğu köyü asla unutmayan dünyaca ünlü Yazar Yaşar Kemal’i aramızdan ayrılışının 3. yıldönümünde bir etkinlikle anacağız. Yeri doldurulamayacak ve Osmaniye’mizin gururu edebiyatçı Yaşar Kemal’i anma programız 28 Şubat 2018 Çarşamba  günü saat: 13.oo’da doğduğu köy olan Hemite (Gökçedam)’da adının verildiği Yaşar Kemal Parkı, Kültür evi önünde gerçekleşecek.

Anlamlı ve sade bir etkinlikle de olsa gerçekleştireceğimiz bu programın düzenlenmesinde bizimle ortak hareket eden OŞYAD Yönetimine teşekkür ediyor, anma programına tüm edebiyat ve sanatseverleri davet ediyoruz”dedi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak ise yaptığı açıklamada; “Çukurova’nın bereketli topraklarında doğup, Osmaniye’nin adını dünyaya duyuran hemşehrimiz, edebiyat dünyasına damgasını vuran, barışçı insan Yaşar Kemal’i aramızdan ayrılışının 3.’ncü yılında saygı ile anıyoruz. Bu kapsamda doğduğu Köyde YAŞAD ile birlikteki programımız; Yaşar Kemal’in özgeçmişi, şiir ve ağıtlarının okunması ile birlikte ozanların türkülerini yorumlamaları ile gerçekleşecektir.”dedi. 

Yaşar Kemal’i anma etkinliğinde; şiir okumak veya bağlaması ile türkü söylemek isteyenlerin OŞYAD veya YAŞAD yönetim kuruluna başvuru yapmalarının gerektiği vurgulandı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar