26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5549
EURO34.9659
ALTIN2437.2

Yaşar Kemal etkinliklerle anılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşar Kemal etkinliklerle anılıyor
Abone ol
Yaşar Kemal kültür- Sanat ve Edebiyat Festivali bugün düzenlenecek çeşitli etkinliklerle başlayacak.
Yaşar Kemal kültür- Sanat ve Edebiyat Festivali bugün düzenlenecek çeşitli etkinliklerle başlayacak.

Yaşar Kemal Platformu üyeleri Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ne gerçekleştirdikleri ziyarette, üç gün sürecek olan Festival hakkında bilgilendirme yaptı.

Yaşar Kemal Platformu üst kurulunda yeralan film yönetmeni- Yazar Arif Keskiner, Platformun Osmaniye temsilcilerinden Ebru Onan Aksoy ile Aziz Keskiner’in katılımı ile Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenlendi.

Yaşar Kemal Platformu adına konuşan Ebru Onan Aksoy, Festivalle ilgili yaptığı bilgilendirmede; “20 Nisan Perşembe günü başlayıp üç sürecek olan etkinliklerimizin ilk günü Park 328 AVM’de saat: 17.00’de “Yaşar Kemal ve benim Çukurova’m” konulu resim yarışmasının sergisinin açılışı yapılacak.

Bu yarışmaya İlkokul ve Ortaokul öğrencilerinden toplam 1012 resim katılmış bulunmaktadır. Bu resimlerden 50 İlkokul, 50 Ortaokul öğrencisinin resimlerine tablet hediyeleri ile birlikte tüm katılımcılara katılım belgesi verilecektir. Aynı gün saat:18.00’de Park 328 AVM sinema salonunda; Türkan Şoray ile Ahmet Mekin’in de katılımı ile “Yılanı öldürseler” filminin gösterimi yapılacaktır.

Etkinliğin ikinci günü olan 21 Nisan günü Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Amfi’de saat:14.00’te “Yaşar Kemal” sempozyumu başlayacak. Bu sempozyum kapsamında; “Bir yudum insan” Yaşar Kemal Belgeseli gösterimi ile birlikte, “Dede Korkut’tan Yaşar Kemal’e ağıt kültürü” sunum yapılacak. Programın devamında “Yaşar Kemal edebiyatındaki çocuk” konulu sunum ve konuşmalarla devam edecek olan etkinliklerin ikinci oturumunda; Moderotörlüğünü Ayşe Semiha Baban Göğceli’nin yürüteceği, şair ve yazarların katılımı ile “Yaşar Kemal araştırmaları nasıl yürütülmelidir?”konulu oturum gerçekleşecek. Aynı gün saat: 20.00’de Cebelibereket Kültür Merkezinde Osmaniye Musiki Derneği’nde konser verilecek.

Etkinliklerin üçüncü günü olan 22 Nisan Cumartesi günü ise Hemite Köyünde saat:12.00’de uçurtma şenliği ile başlayacak programın devamında Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Saat: 19.00’da ise Hemite Köyündeki Yaraş Kemal Parkı’nda; Mazlum Çimen, Nida Ateş ve Mehmet Seske’nın katılımı ile Halk konseri gerçekleşecek.”dedi.

Yaşar Kemal Kültür-Sanat ve Edebiyat Festivali’nin  kentteki bazı Sivil Toplum kuruluşları ile birlikte; Valilik, Belediye, OKÜ, Doğaka, Baro, Park 328, Tosyalı holding, gibi kurum ve kuruluşlar tarafından da desteklendiği vurgulandı.

Platform üyelerinden Aziz Keskiner ise konuşmasında; “Etkinliğin son günü için Hemiye Köyüne gitmek isteyen vatandaşlarımız için Cumhuriyet Meydanı önünden saat:10.00’dan itibaren ücretsiz ulaşım sağlanacaktır”dedi.

Yaşar Kemal Platformu üst kurulunda bulunan film yönetmeni ve Yazar Arif Keskiner ise yaptığı konuşmasında, Osmaniyelinin evladı, dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal’e sahip çıkılması gerektiğini belirterek; “Bizler olaya edebiyat ve sanat yönü ile bakmaktayız. Yaşar Kemal’in siyasi ve dünya görüşü ile değil, Osmaniyeli olması ve bu kenti dünyaya tanıtması anlamında sahiplenmek gereklidir. Bu anlamda yazar- çizer arkadaşlarla oturup konuştuk, ilk adımını bu yıl başlatıyoruz, gelecek yıllarda yaşatılması için elbirliği ile çalışmamız ve geliştirmemiz gerekiyor.

Bu konuda Osmaniye Valiliğimiz ile Belediyemiz başta olmak üzere tüm destek verenlere teşekkür ediyoruz”diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar