26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5763
EURO34.9884
ALTIN2459.6

Vali Ömer Faruk Coşkun'dan 19 Mayıs Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Ömer Faruk Coşkun'dan 19 Mayıs Mesajı
Abone ol
Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yılı nedeniyle mesaj yayınladı.

Osmaniye ValisiÖmer Faruk Coşkun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yılı nedeniyle mesaj yayınladı.

19 Mayıs'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının tarihi olduğunu kaydeden Vali Coşkun, "Bu kıvılcım meşale olup kısa sürede tüm Anadolu’yu sarmış, böylece büyük bir destansı mücadele başlamıştır.

Yaşlı, kadın ve çocuk demeden bu aziz millet cepheden cepheye koşarak, bin yıllık onurunu ve bağımsızlığını çiğnetmemiştir. Yüzbinlerce genç, al bayrağı yere düşürmemek için, kutsal vatanı düşman işgaline terk etmemek için kahramanca şehit olmuştur. Bu nedenle 19 Mayıs 1919, tam bağımsızlığın, milli ruh ve benliğin yeniden canlanması açısından bir milattır." dedi. 

Aradan 100 yıl geçmesine rağmen gençlerin; aynı ruhu, inanışı ve duruşu hala göğüslerinde muhafaza etmekte olduğunu vurgulayan Vali Coşkun, "Dedelerinden aldıkları o büyük emanetin sorumluluğunu, vatan millet bayrak ve mukaddesatı uğruna bazen sınır hudutlarında, bazen şehirlerin göbeğinde, kimi zaman silahla kimi zaman çıplak elleriyle tankların önlerine dikilip en güzel şekilde göstermiş ve göstermeye de devam edecektir.

Bugün Türkiye; yarınlarına güvenle bakan, umutları ve hedefleri olan, tarihi parlak, geleceği aydınlık bir ülkedir.

Devletimiz ve Milletimiz her zamankinden daha güçlüdür. Bugün gösterdiğimiz çabalar, yapılan çalışmalar geleceğimizin teminatı gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak, onlara daha güçlü daha müreffeh bir ülke bırakmak içindir.

Türk gençliği milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya sarılıp ilim ve irfan ile kuşandıkça hiç kimse bu ülkenin geleceğinden, refahından ve ilerlemesinden şüphe duymayacaktır." dedi. 

Mesajının devamında gençlere seslenen Vali Coşkun şöyle devam etti: "Büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir.

19 Mayıs 1919'da yükseltilen bağımsızlık meşalesini korumak ve yüceltmek, en önemli vazifenizdir. Bu duygu ve düşüncelerle 100 yıl önce başlattığı bağımsızlık mücadelesi neticesinde bizlere Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadele kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın Türk gençliği şahsında tüm milletimize kutlu olmasını diliyorum."
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar