26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4828
EURO34.8339
ALTIN2442.3

Vali Kerem Al, yeni kimlik kartı başvurusu yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem Al, yeni kimlik kartı başvurusu yaptı
Abone ol
Vali Kerem Al, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne giderek, yeni kimlik kartı için başvuru yaptı.
Vali Kerem Al, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne giderek, yeni kimlik kartı için başvuru yaptı.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Doğan Kartal ve Merkez İlçe Nüfus Müdürü Abdurrahman Aytar tarafından karşılanan Vali Al’ın yeni kimlik için gerekli olan parmak izi sisteme yüklendi ve diğer işlemleri yapıldı.

Vali Al, yeni kimlik kartı için başvuruda bulunmak üzere gelen vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.
 
Vali Kerem Al, başvuru işleminin ardından yaptığı açıklamada, mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartlarının 10 yıllık kullanım ömrüne sahip olduğunu belirterek, uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıracak şekilde hazırlanan kartların üzerindeki temaslı yongaya (çip) vatandaşın nüfus, fotoğraf ve biyometrik verilerinin güvenli bir şekilde kaydedildiğini ve kartların yetkisiz kimseler tarafından içindeki verilerin yeniden üretilmesini ya da değiştirilmesini olanaksız hale getirecek şekilde tasarlandığı ifade etti.
 
YENİ KİMLİK KARTI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kimlik kartı başvuruları, yurtiçinde genel müdürlük Genel Müdürlük web portalı (https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr) üzerinden ya da çağrı merkezi (199) aracılığı ile randevu alınarak veya randevusuz olarak Nüfus Müdürlüklerine, yurtdışında ise dış temsilciliklere yapılıyor.
 
On beş yaşını tamamlamış olanların şahsen son altı ay içerisinde, ön cepheden çekilmiş (arka fon renginin beyaz, alın, yüz ve çenenin açık olduğu) bir adet biyometrik fotoğraf ile başvurmaları gerekiyor.

Başvuru sahiplerinin parmak izi, parmak damar izi ve el ayası damar izi biyometrik verileri alınıyor.

Kimlik kartı yurt içinde kişinin başvuru sırasında bildirdiği adrese PTT aracılığı ile gönderilecek, kişinin beyan ettiği adrese teslim edilemeyen kartlar ise başvuru sırasında belirttiği Nüfus Müdürlüğüne gönderilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar