08 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2662
EURO34.7054
ALTIN2403.8

Vali Kerem Al, “Yaşlılar Günü”nü kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem Al, “Yaşlılar Günü”nü kutladı
Abone ol
Vali kerem Al, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Vali kerem Al, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Kerem Al mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Evimizden sokağımıza, hayatın her alanında bizlere yarınlarımızı gösteren, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız yaşlılarımızın, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kutlu olsun.

Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaş tecrübenin remzidir. Yaşlanmak başlanmaktır. Bu günün genci yarının yaşlısıdır; bu günün toyu, yarının başlısıdır. Yaşlanmak hayatta çok şey görmek, bilmektir. Hatıra dermektir. Bilge olmaktır.

Yaşlı olmak başlıca hürmet vesilesidir. Onlara saygı ve sevgi göstermek için başka bir hususa gerek yoktur. Bu sebeple örfümüzde yaşlılara büyük hürmet gösterilmiş, yaşlı ata sayılmış, kan bağı olmasa da baba, ana mevkiine konulmuştur.

Bu gün hürmete şayan olan yaşlılarımızdan hürmeti esirgeyenlerin, yarın hürmet görecekleri şüpheli, yaşlandıklarında da hürmet beklemeye ve istemeye de hakları yoktur. Çünkü şefkat büyük bir hakikat, hürmet ise yüce bir haktır. Bu nedenle  ”Büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi göstermeyen bizden değildir” buyurulmuştur.

Ellerini öpecek, hatırlarını soracak birilerinin yolunu gözleyen yaşlılarımızın yalnız kalmamaları için üzerimize düşen görevi itinayla yerine getirmeliyiz. Devletimiz, yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini arttırmaya yönelik çalışmaları sürdürmektedir. Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak tek başına devletimizin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.

Bu vesileyle, tüm yaşlılarımızın 18-24 Mart Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, bu haftanın ülkemiz ve tüm yaşlılarımız için hayırlara vesile olmasını diliyor, en kalbi hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar