27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Vali Kerem Al'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem Al'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı
Abone ol
Osmaniye Valisi Kerem Al, öğretmenlerin, görevlerin en soylusunu icra eden, kendilerine duyulan güvenin mesuliyetini bir ömür boyu taşıyan kültür mihmandarı ve toplumu inşa eden mimarlar olduğunu söyledi.

Osmaniye Valisi Kerem Al, öğretmenlerin, görevlerin en soylusunu icra eden, kendilerine duyulan güvenin mesuliyetini bir ömür boyu taşıyan kültür mihmandarı ve toplumu inşa eden mimarlar olduğunu söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Al şöyle dedi:
"İnsanlık tarihinin en önemli mesleğini icra eden, İrfan ordusunun neferleri, değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü en içten duygularla kutluyorum. Geçmişin bilgi birikimini çağın bilgisiyle harmanlayarak istikbalimiz olan çocuklarımızın istifadesine sunan öğretmenlerimiz inanmayı, başarmayı, ahlaklı olmayı ve insana dair bütün erdemleri azim ve fedakârlıkla öğretme çabası gösteren toplum rehberleridir.

Mesleğinizin asıl amacı, nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmaktır. Çocuklarımıza bilgi edinme yöntemlerini öğretirken, idealleri olan, tekniği milletin ruhuyla harmanlayan, vizyonu olan bir nesil yetiştirmek, mutlu ve huzurlu bir toplum inşa etmek temel sorumluluğunuzdur. Sorgulayan, irdeleyen, dünyaya açık beyinler yetiştirmek hedefiniz olmalıdır.

Bunların yanı sıra millet bilincini yaşatabilmek için gençlerimize, milli kültür ve değerlerimizi aktarmak başlıca görevinizdir. Toplumu kucaklayan, dünyayı algılayan, teknolojiyi kullanırken milletin değerleriyle uyumlu, milletin ruhuyla harmanlanmış; sevgi, şefkat ve merhametle yoğrulmuş, erdemli ve ahlaklı nesil yetiştirmek misyonunuz vardır. Unutulmamalıdır ki toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir.

Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir.

Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller; ülkemizi daha da yücelterek Milletini hür, şanlı ve yüksek bir toplum olarak yaşatacaklardır. Çocuklarımızı bu amaca uygun olarak yetiştirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamalısınız. Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başında şehit olan bütün öğretmenlerimizi ve eğitimcilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, vatanına sadık, milli iradeye saygılı, demokrasiyi içselleştirmiş bir neslin yetişmesinde emeği geçen bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlar, sevdikleriyle birlikte sağlık ve mutluluklar dilerim."
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar