26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4828
EURO34.8339
ALTIN2442.3

Vali Kerem Al, Çanakkale Zaferi’ni kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem Al, Çanakkale Zaferi’ni kutladı
Abone ol
Vali Kerem Al, 18 mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Vali Kerem Al, 18 mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Kerem Al mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Vatan ve bağımsızlık sevdalısı Kahraman Türk milletinin “ya hep, ya hiç” diyerek varlık ve yokluk mücadelesi verdiği, maddi imkânları neredeyse sıfırlanmış olan bir devletin galeyana gelmiş olan maneviyatıyla en kesif orduları dize getirip zamana ve çağlara inancın ve azmin mührünü vurduğu, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 102. Yılını kutlamanın gururu ve onurunu yaşıyoruz.

Çanakkale Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Kimi Hindu kimi yamyam kimi bilmem ne bela” dediği, zamanın en modern ordularının en modern silahlarla donanıp üzerimize geldiği, fakat karşılarında, saçları; vatana, bayrağa ve mukaddesata kurban olsun diye kınalanmış, ölümü öldüren yiğitleri buldukları ve bu mukaddes topraklara düşman ayağı değmesin diye seve seve şehadet şerbetinin içildiği yerdir.

Çanakkale topyekûn bir direniştir. Eşlerin hasreti, yavukluların gönül sızısı, evlatların yetimliğidir. Anaların duasıdır Çanakkale. Bir Hilal uğruna Allah’ın emanetine verilmiş “Ya şehit ol ya gazi ”diye uğurlanmış, evlatların boyunlarına takılmış hamaylıdır.

Unutulmamalıdır ki Çanakkale bir milletin gösterebileceği en büyük dayanışmadır. Çanakkale kardeşliktir, milli birlik ve beraberlik şuurudur. Vatan söz konusu olduğunda bu milletin top yekûn neler yapabileceğinin en güzel örneğidir.

Çanakkale Yemendir, Trablusgarptır, Kahiredir, Bağdat’tır, İstanbul’dur, Bosna’dır, Kırcaali’dir, Kayseridir, Diyarbakır’dır. Çanakkale Türk’tür, Kürt’tür, Boşnak’tır, Çerkez’dir, Arap’tır, Arnavut’tur…

Çanakkale , “Çanakkale geçilmez” deyip genç yaşlı, ülkenin her köşesinden gelerek milli ve manevi değerleri için hayatını ortaya koyan ve tüm dünyanın milletimizin yeniden direnerek dirilişine şahitlik ettiği yerdir.

Bizlere düşen, onurlu duruşları ve insanüstü mücadeleleriyle hürriyetimizin ve istiklalimizin ölümsüz sembolleri olan ecdadımızın açmış olduğu yoldan sapmadan yürümek, emanetçisi olduğumuz bu vatan topraklarını, kendi kültür ve medeniyetinin meşalesiyle geleceğini gören ve tasavvur eden bir gençliğe devretmektir. Dün en kesif orduların karşısında göğsündeki imanın verdiği cesaretle dimdik duran ve bu mukaddes toprakları kanıyla sulayan şehitlerimizin bu şanlı destanını asla yere düşürmedik ve bundan sonrada asla yere düşürmeyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin 102. Yılını kutluyor, tüm şehitlerimize Allah tan rahmet diliyor, 102. Yılını büyük bir onur ve gururla kutladığımız Çanakkale Zaferinin ülkemizin yeniden dirilişine vesile olmasını temenni ediyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar