26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4596
EURO34.7622
ALTIN2442.9

Vali Dr. Oduncu’dan 19 Mayıs mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Dr. Oduncu’dan 19 Mayıs mesajı
Abone ol
Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, 19 mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, 19 mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Dr. Oduncu mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Ülkemizin İstikbalini temsil eden Sevgili Gençlerimiz,
Bu yıl Milli Uyanışımızın sembollerinden olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına, Manisa İlimizin Soma ilçesinde çok sayıda maden işçimizin vefatı ile sonuçlanan elim ve milletçe hepimizi üzüntüye boğan maden ocağı kazasının üzüntüsü ile giriyoruz. 


Bu acı olay, bizlere Milletimizin her zaman olduğu gibi acı ve sevinçlerin paylaşımında tek yürek olduğunu bir kez daha göstermiştir. Soma'da bir yandan vefat eden vatandaşlarımızın acılarını paylaşırken, bir yandan da mahsur kalan vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşmaları için umutla bekliyoruz.


Türkiye'nin istikbali olan siz gençlerimizin, gelecekte de benzeri olayların bir daha yaşanmaması için, her alanda çağdaş teknolojik gelişmeleri iyi takip etmesi, daha çok okuması, araştırması, sahip olduğu bilgiyi sürekli güncellemesi, yeteneklerini geliştirmesi gerekmektedir.


Unutulmamalıdır ki, Atatürk ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlar karşısında, istiklal mücadelesini başlatmak amacıyla yola çıkarken, sahip olduğu yüksek bilgi ve kültürel birikimden milletimizin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden, hür ve müstakil yaşama kararlılığından güç almıştır. Yaşanan mücadeleler sonucunda, Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanmış ve millet egemenliğine dayanan, modern ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.


Ülkemiz, sahip olduğu barış, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve kardeşlik temelleri üzerinde yükselmeye devam edecektir. Bu süreçte en önemli görev, siz sevgili gençlerimize düşmektedir.


Aydın kişilikli bireyler olarak farklı düşüncelere saygıyı, hoşgörüyü ve demokratik değerlere bağlılığı üstün tutmalı; daima eşitliğin, adaletin savunucusu olmalısınız. Yarın ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak olan sizler; bilime, sanata, spora, ekonomiye, iç ve  dış politikaya yön vereceksiniz. Şüphesiz, kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz, Ülkemiz aynı oranda gelişecek güçlenecektir.


Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Soma’da yaşanan elim kazada hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır temenni ederken, bizlere bu cennet vatanı bırakan Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar