26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5936
EURO35.0136
ALTIN2456.2

Uyuşturucu kurbanı Serdar’ın babası feryat etti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uyuşturucu kurbanı Serdar’ın babası feryat etti!
Abone ol
“Canı yakanlar bulunup cezalandırılmazsa, kendi imkanlarımla  bulup uyuşturucu baronlarından hesap sormam mı gerekiyor!?” 

“Canı yakanlar bulunup cezalandırılmazsa, kendi imkanlarımla  bulup uyuşturucu baronlarından hesap sormam mı gerekiyor!?” 

Osmaniye’de  uyuşturucudan 17 yaşındaki evladı Serdar Rahim Ada’yı kaybeden baba İbrahim Ada, uyuşturucudan genç ölümlerin arttığına dikkat çekerek, bu olayla ilgili ailelerin yüreklerinin yanmasının sona ermesini istedi.

Osmaniye merkez Raufbey Mahallesinde yaşamakta olan 8 çocuk babası 56 yaşındaki İbrahim Ada, 17 yaşındaki oğlu Serdar Rahim Ada’nın uyuşturucu kullanımından dolayı ölüm haberini Hastane yetkililerinin telefonundan öğrendiğini, böylesi bir acı haberi başka ailelerin yaşamamasını için yetkililerin olaya ciddi ve duyarlı açıdan yaklaşım göstererek mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.



Acılı baba yetkililere seslenerek; “Bu uyuşturucu satıcıları ile uyuşturucu Baronları; dağılmış aileler ile özellikle de babaları yanlarında olmayan ailelerin çocuklarını seçiyorlar. Böyle ailelerin çocuklarını yanlarına çekebilmek için çeşitli yolları deniyorlar. Önce uyuşturucuyu tattırıp, ardından torbacı ve satıcı olarak bu illetin içine sokuyorlar. Osmaniye’de son 15 gün içerisinde  uyuşturucu kullanımı nedeniyle 5 genç yaşamını yitirdi. Osmaniye’mizin adı başka illerde ‘uyuşturucu ölümleri’ ile anılmasını istemiyorum! Osmaniye’de bir çok yetkili ile görüştüm, ‘ilgileneceklerini söylediler, gerekenin yapılacağını söylediler’ ama bu sözlerle neticeye varılmıyor!? Ben 17 yaşındaki evladımı toprağa verdim, başka gençlerimiz ölmesin, başka anne-babalar ağlamasın!”dedi.

HAPİSHANEDEKİ YILLARIMA DÖNMEK İSTEMİYORUM!

Evladını uyuşturucuya kurban veren acılı baba İbrahim Ada, yaşamının hayli yorucu, mücadeleci ve bir o kadar da sıkıntılı günlerde geçtiğini söyledi.

Acılı baba ailesi ve çocukları ile birlikte mutlu günlerini anlatırken; “ Kendi işimin işletmecisi olarak, Mustafabeyli ve Erzin ilçelerinde gazino çalıştırdım. Helali ile para kazanmaya çalıştım, kimseye muhtaç olmadım. Bir olaydan dolayı cinayet işledim, olayla ilgili hakkımda hazırlanan iddianamelere göre; cinayet, mesken basma, darp  suçlarından dolayı cezaevine konuldum. 14,5 yıl hapishanede geçti ömrüm.  Tutukluluk halim bitti, denetimli denetim yasasından yararlanıp dışarı çıktım. Evime ve çocuklarıma kavuşmanın sevincini yaşamak isterken; “yeni bir sayfa açtık, kendime yeni bir yaşam tarzı bulmaya çalıştım.” Onca yılımın cezaevinde geçmesinin ardından Osmaniye’den Antalya’ya giderek orada bir lokantada işçi olarak çalışmaya başladım. Bu arada oğlum Serdar’ın uyuşturucuya çevresindeki arkadaşları tarafından alıştırıldığını da öğrendim. Oğlum Serdar’ı da Antalya’ya yanıma aldım. Birlikte baba-oğul çalışıyoruz. Kurban Bayramı için benden önce Osmaniye’ye geleceğini söyledi ve oğlumu yolcu ettim. Aradan birkaç gün geçtiğinde ise oğlumun uyuşturucudan dolayı hastanede öldüğü haberini aldım. Bu bayramı, çifte Kurban Bayramı olarak yaşadığımı söyleyebilirim. Benim açtığım yeni bir sayfanın yapraklarını acılara bulayanlar için 17 yaşındaki evladımın ardından yeni canların yok olmaması için bundan sonra uyuşturucu baronları ile mücadele etmeye karar verdim.”diye konuştu.

“BAŞKA CANLARI KURTARMAK ADINA, FEDAİ OLURUM!”

Osmaniye’ye 17 yaşındaki evladını uyuşturucuya kurban veren İbrahim Ada, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere  tüm yetkililere seslendiğini belirterek; uyuşturucu ile mücadele konusunda yeterli çalışmanın yapılması gerektiğini söyledi. 

Acı baba İbrahim Ada; “ Benim 17 yaşındaki evladım, Lise’yi bitiremedi. Babası Cezaevinde olan bir çocuğu uyuşturucu tacirleri çemberlerine aldılar. Ben Cezaevine girdiğimde oğlum 3,5 yaşındaydı. Çıktığımda karşımda askere gitme çağında bir delikanlı ile karşılaştım.
Ancak ona doyasıya sarılamadan kaybetmenin acısını yaşıyorum. Osmaniye’deki yeni gençlerimiz bu illetten ölmemesi ve yeni ailelerin acı çekmemesi için Valilik makamımız, Emniyet Müdürlüğümüz gerekli çalışmaya önem vermelidir. Bu konuda mücadelenin yetersizliği olayında, bu işi kendim çözmeye çalışır, canımı yakanların canlarını yaktığımda da  yetkililer bu sözlerimi anımsasınlar!” diye konuştu. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar