26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4447
EURO34.7287
ALTIN2441.3

Ülkü Ocaklarından, Türkmenlere gıda yardımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ülkü Ocaklarından, Türkmenlere gıda yardımı
Abone ol
Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanlığı, kentte yaşayan Suriyeli Türkmenleri evlerinde ziyaret ederek Ramazan kolisi yardımında bulundu.
Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanlığı, kentte yaşayan Suriyeli Türkmenleri evlerinde ziyaret ederek Ramazan kolisi yardımında bulundu.

Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanı Fatih Eroğlu, "On Bir Ayın Sultanı Ramazan ayının manevi iklimini hissettiğimiz bu günlerde, birlik ve beraberlik şuuruna olan ihtiyaç her zamankinden daha fazla artmıştır. İslam âleminin farklı coğrafyalarında yaşanan savaş ve gerginlikler, milyonlarca Müslüman’ın can ve mal kaybıyla neticelenmektedir. Dünyanın bir kısmı lüks ve israf içerisinde yaşarken; bir diğer kısmı yiyecek ekmeğe, içecek suya muhtaç vaziyettedir." dedi.

Irak ve Suriye'de yaşayan Türkmenlerin durumunun çok daha acı verici boyutlarda olduğunu ifade eden Eroğlu, "Türkiye'den umduğu desteği bulamayan Türkmen soydaşlarımız, sahipsiz bırakılmanın ıstırabıyla kavrulmaktadır. Irak'ta ve Suriye'de her etnik grubun bir hamisi varken, Türkmenlerin arkasında duran kimse bulunmamaktadır. Ortadoğu'yu saran ateş çemberinin tam ortasında ne yazık ki Türkmen soydaşlarımız bulunmaktadır." dedi.

Fatih Eroğlu, "Yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan’da, bu kampanyamız ile bir an olsun aklımızdan çıkmayan, hikayeleri ile kah gözümüzü yaşartan kah gönlümüzü sızlatan çilekeş soydaşlarımıza olan desteğimizi bir kez daha somut olarak ortaya koymayı hedefliyoruz. Bu yardımlar, işgalci Çin’in zulmünden dolayı ülkemize iltica eden Uygur Türkleri, PYD-IŞİD terör örgütlerinin ve Esad Rejimi’nin insanlık dışı uygulamalarından dolayı anavatan bildikleri Türkiye’ye sığınan Suriye Türkmenleri ve bir yanda peşmerge diğer tarafta IŞİD terör örgütünün baskıları sonucunda göç eden Irak Türkmenleri başta olmak üzere ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza ulaştırılacaktır.

Bu yardım kampanyamız kapsamında, öncelikli ve acil ihtiyaç olan, “Ramazan Kolisi” ve “bebek bezi” haricinde başka ayni ve nakdi yardım kabul edilmeyecektir. Yardımlarınız ile gönüller tekrar fethedilecek, genç dimağların ümitleri yeniden filizlenecektir. “Ülkücü Hareket”in gönül coğrafyamız ile olan muhabbet köprüleri güçlenecek, soydaşlık ve yardımlaşma bilincinin şuuru nesiller boyunca etkisini hissettirecektir. Bu amaçla 200 koli ramazan paketi yaptırılıp ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza teslim edilmiştir. Bu vesile ile düzenlediğimiz kampanyalara desteğini esirgemeyen ve bu kutlu mücadelede bizleri yalnız bırakmayan büyük Türk milletine şimdiden teşekkürlerimizi sunar, yapacakları yardımların kabul olmasını dilerim. İdrak ettiğimiz bu mübarek ayın, Türk- İslâm âleminin zulüm ve baskı altında geçirdiği son “Ramazan” olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederim” dedi. Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanı Fatih Eroğlu bu yardımda bağışta bulunan tüm herkese teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar