26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO34.9578
ALTIN2442.9

Ulaşlı Toplulukları 15. Göç Ateşi’nde buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulaşlı Toplulukları 15. Göç Ateşi’nde buluştu
Abone ol
Ulaşlı Toplulukları, Kültür, Araştırma, Geliştirme ve Bilim Derneği tarafından düzenlenen  “15.Göç ateşi” etkinlikleri Osmaniye merkez Zorkun yayla yolu üzerindeki Gölyeri (Kent ormanı”nda gerçekleşti.

Ulaşlı Toplulukları, Kültür, Araştırma, Geliştirme ve Bilim Derneği tarafından düzenlenen  “15.Göç ateşietkinlikleri Osmaniye merkez Zorkun yayla yolu üzerindeki Gölyeri (Kent ormanı”nda gerçekleşti.

Çukurova’da “Yaylalara göç etmenin günlerini anımsatan” Ulaşlı topluluklarının bu anlamlı etkinlikleri arasında bu yıl 15’ncisi düzenlenen etkinlik saat:10.00’da başladı.

Göç ateşi şölenine; Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve Ruhi Ersoy,  İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke, Hasanbeyli Belediye Başkanı Alpaslan Koca, Siyasi Parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Osmaniye  ve Dörtyol Belediye Başkanlıklarının katkıları ile düzenlenen “Osmaniye 15. Göç ateşi şöleni” Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Dernek Başkanı M. Baki Teke’nin açılış konuşmasının ardından, Ulaşlı’nın genel tarihi konusunda Mehmet Toksoy sunum yaptı.

Adana Belediyesi Müzik korosu Halk Müziği eserlerini yorumladı. Dörtyol Belediyesi Halkoyunları ekibinin gösterileri ile program devam etti.

Osmaniye MHP Milletvekili Ruhi Ersoy, Vali Ömer Faruk Coşkun programda birer konuşma yaptılar.

Çukurova Halk Kültürünü Yaşatma Derneği (ÇUHADER) ekibi tarafından türkülerin yorumlanmasının ardından şiirlerin okunması ile program devam etti. Göç ateşinin yakılmasının ardından, sinsin oyunu, okçuluk gösterileri, ok atma yarışmaları ve davul zurna eşliğinde halayların çekilmesi ile program devam etti.

Öğle yemeği ikramlarının ardından program şiirlerin okunması ve ozanların türkülerini yorumlaması ile akşam saatlerine kadar devam etti.

Etkinlik, duygu ve düşüncelerin anlatılması, etkinliğe katılanlara teşekkür edilmesi ile sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar