26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.451
EURO34.7779
ALTIN2443.7

Turkcelliler, Akıllı Faks uygulaması ile 2,1 milyon faks gönderdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turkcelliler, Akıllı Faks uygulaması ile 2,1 milyon faks gönderdi
Abone ol
Turkcell Akıllı Faks uygulaması ile 5 binden fazla şirket ve 20 bine yakın kullanıcı 2016 yılı boyunca 2,1 milyon faks gönderdi.
Turkcell Akıllı Faks uygulaması ile 5 binden fazla şirket ve 20 bine yakın kullanıcı 2016 yılı boyunca 2,1 milyon faks gönderdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, faksların dijital ortamda gönderilmesi kağıt tüketimini de azaltıyor ve Akıllı Faks uygulaması üzerinden sadece 2016 yılında gönderilen fakslar sayesinde 500 ağaçlık bir orman kurtuldu.

Akıllı Faks'ın önemli özelliklerinden biri de faks cihazına ihtiyaç duymadan internet olan her yerden faks çekilebilmesi. Çalışanlar bu sayede ofis dışındayken bile cep telefonları veya tabletleri üzerinden faks gönderebiliyorlar.

Açıklamaya göre, Turkcell'in Akıllı Faks uygulaması ile 5 binden fazla şirket ve 20 bine yakın kullanıcı 2016 yılı boyunca 2,1 milyon faks yolladı.

2016 yılındaki Akıllı Faks trafiğine bakıldığında en çok 14.00-15.00 saatleri arasında faks gönderildiği, en popüler günün pazartesi, en çok faks gönderilen ayın ise aralık ayı olduğu görülüyor. Bugüne kadar en çok faks gönderilen iller ise sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir, Bursa, Konya oldu. 0850 ile başlayan kurum numaraları da en fazla faks gönderilen numaralar arasında yer alıyor.

Akıllı Faks uygulaması kurumlar tarafından tercih edilirken, bireysel kullanıcılar ise BiP üzerinden faks gönderebiliyorlar. BiP ile faks göndermek için öncelikle BiP uygulamasında yer alan "Keşfet" bölümünden "Akıllı Faks" özelliği takip edilerek "Faks Gönder" seçiliyor. Ardından açılan mesaj alanına faks çekilecek telefon numarası yazılıyor. Sonrasında ise iletilmek istenen belgenin fotoğrafı çekiliyor veya daha önce fotoğrafı çekilen belge telefonun galerisinden seçilerek gönderiliyor. Bundan sonra gelen mesaja "Evet" yazıp onay vermek gerekiyor. BiP Akıllı Faks özelliği ile yurt dışındayken de faks göndermek mümkün.

Şirket olarak Akıllı Faks'ın kullanılabilmesi için öncelikle kurumun talebini Turkcell Müşteri Yöneticisine iletmesi ve şirketin kullandığı mevcut faks numarasını Turkcell Superonline'a taşıması veya Turkcell Superonline'den yeni bir numara tahsis etmesi gerekiyor. Birden fazla numara taşıması yapılabildiği gibi ücretsiz olarak birden fazla numara tahsisi de gerçekleştirilebiliyor.

Numaraya faks paketi tanımlandıktan sonra şirket yetkilileri, yönetim panelinden hangi çalışanlarının bu servisi kullanabileceğini belirliyor. Yetkilendirilmiş kullanıcılar paket kapsamındaki sayfaları portal, e-posta ve akıllı telefon uygulaması üzerinden gönderip/alabiliyorlar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar