26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5671
EURO34.9803
ALTIN2447.0

TOKİ, elektrik bağlantısı için TEDAŞ’a başvuru yapmamış!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOKİ, elektrik bağlantısı için TEDAŞ’a başvuru yapmamış!
Abone ol
OSMANİYE'nin Yeşilyurt Mahallesi'nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yapılan 180 dairelik konutların elektrikleri için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’ne (TEDAŞ) başvuru yapılmadığı öğrenildi.
OSMANİYE'nin Yeşilyurt Mahallesi'nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yapılan 180 dairelik konutların elektrikleri için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’ne (TEDAŞ) başvuru yapılmadığı öğrenildi.


Geçtiğimiz günlerde çıkan, ‘TOKİ konutlarında susuz ve elektriksiz yaşam’ haberi üzerine Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Kurumsal İletişim Müdürlüğü yazılı açıklamada bulundu.


Açıklamada şöyle denildi: “Sorumluluk bölgemiz genelinde sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı sağlamak ana hedefimizdir.


Bu hedef doğrultusunda; tabi olduğumuz mevzuat hükümlerine tam uyumlu bir şekilde ve operasyonel mükemmellik anlayışımız paralelinde yatırım ve operasyon faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.


Düzenlemeye ve denetlemeye tabi bir sektörde faaliyet göstermemiz nedeniyle, yasal mevzuat hükümlerine aykırı bir işlem yapmamız söz konusu değildir.


Bu kapsamda, gelen kayıtların tümünü hem yasal mevzuat kuralları gereği hem de hizmet kalitesi anlayışımız gereği eşit şekilde değerlendiriyoruz.


Öncelikle belirtmek isteriz ki, yasal mevzuat gereği yeni enerji taleplerinde, çoklu kullanıcının bulunduğu yapılarda, iş sahibi adına yüklenicisi tarafından elektrik tesislerinin devri talep edilmektedir.


Habere konu olan Osmaniye Yeşilyurt Mahallesinde bulunan konutların, elektrik ihtiyacını karşılayacak olan elektrik tesislerinin devri için yüklenicisi veya TOKİ tarafından kurumumuza herhangi bir başvuru yapılmamıştır.


Başvuru için elektrik tesisine ait proje, geçici kabulü belgesi, tesisi devredenin yetki belgesi, imza sirküleri, elektrik tesisinin keşfi, sokak ve çevre aydınlatmaları için belediyeden kamuya açık olduğuna dair yazı ve elektrik tesislerin devir talebinde bulunulması durumunda vatandaşların talebi en kısa zamanda çözümlenecektir”


TOKİ'nin dar gelirli ailelere yaptırdığı konutlar tamamlanmış ve hak sahipleri 1 ay önce yeni evlerine taşınmıştı.


Su ve elektrik olmadan konutlara taşınan hak sahipleri, aradan geçen sürede elektrik ve su sorunu çözülmeyince 21'inci yüzyılda elektriksiz ve susuz kalmaya isyan ederek, TOKİ ve Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle mağdur oldukları haber konusu olmuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar