26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.451
EURO34.7779
ALTIN2443.7

TGF Genel Başkanı Karaca, Osmaniye’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TGF Genel Başkanı Karaca, Osmaniye’de
Abone ol
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ni (OGC) ziyaret etti.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ni (OGC) ziyaret etti.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ve üyeler tarafından karşılanan TGF Genel Başkanı Karaca, Toplantı odasında gerçekleştirdiği toplantıda kentteki yerel basının sorunlarını dinledi.
Karaca, OGC hizmet binasında yapılan yeni düzenlemeyi çok beğendiğini belirterek, yönetim kurulu ve emeği geçenleri kutladı.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nin, TGF bünyesinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Genel başkan Yılmaz Karaca, “Cemiyet binası TGF üyesine yaraşır şekilde olmuş, tüm diğer cemiyetlerimizin de bu şekilde üyelerine hizmet veren yerler olmasını ümit ediyoruz. Türkiye’de üyemiz olan örnek Cemiyetlerimizden birinin de OGC olmasından gurur duymaktayız.”dedi.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel  Müdürlüğü’nün çalışmaları ile ilgili konuşan Karaca, “Genel Müdürlük işi bilmeyenlerle doldurulmuş, sorunlara eğilmez tavır içerisinde adeta kapatılmış gibiydi. Birçok gazetecinin basın kartları iptal edilmişti. Yeni Genel Müdür atandı, Mehmet Akarca basının içinden gelen biri olarak sevindik, randevu istedik, ilk olarak bizi kabul etti. Yaptığımız görüşmede, bundan önce Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün son 3 yılda gerektiği şekilde çalışmadığını ve sorunlarla ilgilenmediğini aktardık. Özellikle Basın Kartı ve Gri Pasaport konularındaki sorunları söyledik ve bunları rapor halinde dosya ile kendisine sunduk. Basın kartları yönetmeliğine göre, kartları elinden alınanların haklarının verilmesini istedik. Gazetenin kapanması halinde, çalışanlarının sarı basın kartları iptal ediliyor. Kendisinden de bu konuda destek beklediğimizi bildirdik. Ayrıca ilan alan gazetelerin durumu, radyo ve televizyonların sıkıntıları konusunda da gerekli bilgilendirmeyi yaptık. İnşallah bundan sonra bu tür sorunlarla karşılaşmayız, Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor ve sorunları çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’deki son gelişmelerle ilgili de bilgiler veren Karaca, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde de  Fetö’cü operasyonları yapıldı ve yapılıyor. Çıkarılanların yerine gelenler bu işi öğreninceye kadar zaman geçecek. İşi bilenlerin göreve getirilmesine çalışıyoruz. Fetö operasyonu kapsamında 34 gazete kapatıldı, 3000 dolayında gazete, radyo veya tv çalışanı işinden olmuştur. Gazete sahibinin tutuklanması ile birlikte gazetenin kapatılması bu gazetede çalışanlara yansıtılmamalı. Nasıl işletmelere kayyum atanıyorsa gazeteye de Kayyum atanması ve gazetenin yayını devam etmeli, gazetede çalışanlar da işlerinden ve ekmeklerinden olmamalıdır. Çalışanların ne suçu var? Gazete sahibinin suçu varsa çalışanlar zor durumda bırakılmamalıdır. Son yıllarda Radyo, TV. Ve gazetelerin durumları kötüye gidiyor. Gazetelerin Resmi ilanlarında aşırı oranda düşüş yaşanıyor. Uydu yayın için TV’lerden alınan rakamlar çok fazla. Türk basını için bu olaylar gelecek açısından tehlike oluşturmaktadır.”dedi.

TGF Genel Başkanı Karaca, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorunlarını dinleyerek, sohbet ortamında bilgilendirme yaptı.

KARACA’DAN GAZETEMİZE ZİYARET

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

OGC Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Avcı ile birlikte gazetemizi ziyaret eden TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, gazetemizin sahibi İlyas Kör ve Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Bardak ile bir süre sohbet etti.

Genel Başkan Karaca, yerel gazetelerin aylık resmi ilan ortalamasını ve yeterli gelip gelmediğini sordu.

Gazetemiz sahibi İlyas Kör, kentte 9 günlük gazete yayınlandığını, aylık resmi ilan gelirlerinin masrafları bile zor karşıladığını söyledi.

TGF Genel Başkanı Karaca ise, Osmaniye’de 9 günlük gazetenin yayınlanması halinde resmi ilan gelirlerinin doğal olarak yetmeyeceğini belirterek, başarı ve kolaylıklar diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar