27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9

Teknolojik ürün yatırımlarında destek programı başlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teknolojik ürün yatırımlarında destek programı başlatıldı
Abone ol
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk defa “TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI” adında yeni bir destek programı başlatıldı.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk defa “TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI” adında yeni bir destek programı başlatıldı.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Osmaniye İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni destek programı amaç ve kapsamları hakkında bilgi verildi.
Osmaniye Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Takırtaş yaptığı açıklamada şu bilgileri aktardı:


“Desteklemenin amacı ve kapsamı ; ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması için kamu kurum ve kuruluşları ile kanunla kurulan vakıflar veya uluslararası fonlar tarafından desteklenen sanayiye yönelik, ar-ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünler veya özkaynaklar kullanılarak yapılan ar-ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan ve patenti alınan teknolojik ürünler ile ilgili Türkiye’de yerleşik gerçek ve tüzel kişilerce gerçekleştirilecek yatırımların desteklenmesidir.
 

Makine ve teçhizat desteği 5.000.000 TL , Kredi faiz desteği 10.000.000 TL, İşletme gideri desteği miktarı; Enerji, Personel ve Kira giderlerinin %75’ i kadardır.
Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan bu destek programı; öncelikli teknoloji alanlarında yer alan, Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürün/ürünlerin ticarileştirilmesi, ülke ekonomisine katma değer oluşturulması, uluslararası pazarlarda yer alarak teknolojik ürün ihracatına öncülük edilmesi ve özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere geleceğe dönük Ar-Ge kültürünün benimsetilmesi amacıyla Bakanlığımızın Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulmuştur. http://teknoyatirim.sanayi.gov.tr/ internet adresinden ayrıntılı bilgi ve başvuru için gerekli işlemler yapılabilecektir.”

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar