26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.577
EURO34.9719
ALTIN2445.8

Tayini Çıkan Hakim ve Savcılara Veda Yemeği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tayini Çıkan Hakim ve Savcılara Veda Yemeği
Abone ol
Osmaniye'den, tayini Cumhuriyet Savcısı ve Hakimler içim veda yemeği programı düzenlendi.
Osmaniye'den, tayini Cumhuriyet Savcısı ve Hakimler içim veda yemeği programı düzenlendi.

Polisevi'nde ki yemeğe Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Osmaniye Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Ziya Koç, Baro Başkanı Avukat Dilem Aksoy, Hakimler, Savcılar, Müdür ve Avukatlar katıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) 15 Ocak kararnamesiyle Osmaniye'den tayini çıkarak Yargıtay Tetkik Hâkimliğine atanan Cumhuriyet Savcısı Faika Baran Göçer, Yargıtay Tetkik Hâkimliğine atanan Hakim Sibel Yavuz, Yargıtay Tetkik Hâkimliğine atanan Hakim Fatih Akyol, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Müfettişliğine atanan Can Yavuz ve İzmir Karşıyaka Hâkimliğine atanan Hakim Fethi Akçay'a plaket takdim edilerek yeni görev yerlerinde başarılar dilendi.



Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, konuşmasında sevinçlerin paylaşıldıkça büyüdüğünü hüzünlerin ise paylaşıldıkça azaldığını belirterek, "Biz arkadaşlarımızın sevinçlerini, hüzünlerini  paylaşmaya talip olalım. Birbirimizin sevincini paylaşarak büyütelim, acısını paylaşarak küçültelim. Kimse bize dikensiz gül bahçesi vaat etmiyor. Biz gülün dikeni var diye üzülmek yerine dikenin gülü var diye sevinenlerden niye olmayalım. Olumsuzlulukları hayatımızda bir yaşam biçimi edinip niye mutlulukları görmeyelim. Mutlu yaşamayı, mutlu hareket etmeyi, sevmeyi saymayı niye hatırlamayalım. Sevmeyi bilelim ağlamayı bilelim ama her şeyi kendi yerinde bilelim. Bize bu makamlar bu görevler halka hizmet için verilmiştir. Egolarımızı tatmin etmek için verilememiştir. Halka hizmetin hakka hizmet etmenin düsturuyla hareket etmemiz gerektiği inancındayız. Bizim görevimiz devleti korumanın yanında devletin bireyi korumasına kalkındırmasına yardımcı olmaktır. O yüzden de yaptığımız işin hassasiyetini düşündüğümüzde de kapımıza gelen adliyeye giren her vatandaş kutsaldır. Kimse bize işinizi yapmayın demiyor, ama kimse bize, onlara hak etmedikleri muamelede bulunun da demiyor." dedi.
Osmaniye'den tayini çıkıp giden mesai arkadaşlarının maddi manevi her zaman yanlarında olduğunu belirten Yılmaz, "Bilin ki acıların umutları yok ettiği, bir dara düştüğünüz anda o umutları yeşertecek sizleri  o dardan kurtaracak bir el istiyorsanız o el burada. Bu can bu bedende olduğu müddetçe ben her zaman sizin yanınızda yanınızdayım ve sizinle beraberim. Hayatta hep bir veda vardır. Dostun az olduğu yerde dostta etmek zordur veda. Bende dostlarımdan böyle bir zorlukla ayrılmış oluyorum, elveda dostlarım" diye konuştu.

Osmaniye Adli Yargı Komisyonu Başkanı Dr. Ziya Koç ise konuşmasında birlikte görev yaptığı arkadaşlarına Osmaniye Adliyesinde göstermiş oldukları güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, bahtlarının ve yollarının açık olmasını diledi.



Osmaniye Baro Başkanı Avukat Dilem Aksoy ise "Bizler bağımsız yargının kurucu unsurları olan hakim, savcı ve avukatlar olarak bir tek amaç için çalışırız; Adaletin tecellisi, hakkın teslimi. Ben bu noktada Adaletin tecellisine katkı sağlayan kıymetli hakim ve savcılarımıza Osmaniye Barosu adına teşekkür ediyor, yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum, yoları açık olsun." diye konuştu.



Basından sorumlu Cumhuriyet Savcısı Utku Duran'ın somununda gerçekleştirilen program, programa katılanların müzik eşliğinde oyunlar oynayarak eğlenmesiyle sona erdi.












  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar