26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5661
EURO34.9976
ALTIN2451.0

'Tarıma Değer Katanlar Yarışması'nda Osmaniye'ye birincilik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Tarıma Değer Katanlar Yarışması'nda Osmaniye'ye birincilik
Abone ol
Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce, 2014 yılında gerçekleştirilen "Yerfıstığında Aflatoksin Probleminin Çözümünde Römorklu Kurutma Sisteminin Uygulanabilirliğinin Araştırılması" projesi, "Tarıma Değer Katanlar Yarışması"nda birincicik ödülü aldı.
Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce, 2014 yılında gerçekleştirilen "Yerfıstığında Aflatoksin Probleminin Çözümünde Römorklu Kurutma Sisteminin Uygulanabilirliğinin Araştırılması" projesi,  "Tarıma Değer Katanlar Yarışması"nda birincicik ödülü aldı.

İl Müdürü İbrahim Sağlam, bakanlık tarafından, bulunduğu yörede çalışmaları sonucunda farklılık oluşturan tarım yayımcılarının ortaya çıkarılması, bu çalışmalardan herkesin haberdar olması, yararlanması, bu çalışmaların ödüllendirilmesi suretiyle motivasyon sağlanması, tarımsal yayımın öneminin bir kez daha vurgulanması amacıyla 'Tarıma Değer Katanlar Yarışması' yarışmasının düzenlendiğini söyledi.

Sağlam, bu yıl ilk kez düzenlenen yarışma sonucunda İl Müdürlüğünün 2014 yılında gerçekleştirmiş olduğu "Yerfıstığında Aflatoksin Probleminin Çözümünde Römorklu Kurutma Sisteminin Uygulanabilirliğinin Araştırılması Projesi"nin yarışmanın proje kategorisinde birinci olduğunu söyledi.



İbrahim Sağlam şöyle dedi: "Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Evi'nde düzenlenen törende Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, başarılı proje sahiplerine ödüllerini verdi.

Tarıma Değer Katanlar Yarışması için 52 İl Müdürlüğünden 11'i kadın, 48'i erkek olmak üzere 59 bireysel çalışma ve 43 adet projeli çalışmadan oluşan toplam 102 adet çalışma-proje aday gösterildi.

Jürinin UTEM'de yaptığı değerlendirme toplantısı sonucunda ödüle değer görülen çalışma ve projeler belirlendi."



Proje Kategorisinde birinci olan  "Yerfıstığında Aflatoksin Probleminin Çözümünde Römorklu Kurutma Sisteminin Uygulanabilirliğinin Araştırılması Projesi" adına İl Müdürü İbrahim Sağlam ve Proje ekibinden Barış Kılınç, Güler Çapık ve Ebubekir Köse düzenlenen törene katılarak ödüllerini aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar