26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4926
EURO34.8101
ALTIN2440.8

Tabip Odası’ndan “Cumhuriyet resepsiyonu”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tabip Odası’ndan “Cumhuriyet resepsiyonu”
Abone ol
Osmaniye Tabip Odası Cumhuriyet’imizin 93. yıldönümü nedeniyle resepsiyon düzenledi.
Osmaniye Tabip Odası Cumhuriyet’imizin 93. yıldönümü nedeniyle resepsiyon düzenledi.

Cebelibereket  Kültür Merkezinde Osmaniye Tabip Odası tarafından düzenlenen resepsiyona, Vali Kerem Al, Osmaniye Barosu Başkanı Av. Dilem Aksoy, CHP İl Başkanı Nedim Ünlü, Doktorlar ve Tabip Odası üyeleri katıldı.

Osmaniye Tabip Odası Başkanı Asu Kaya, resepsiyon öncesi konuşmasına başlarken; “Bugün aldığımız ve biri ilimize gelen 5 şehit haberini üzüntü ile paylaşmak istiyorum”dedi.



Osmaniye Tabip Odası Başkanı Asu Kaya yaptığı konuşmada; 2Cumhuriyetimizin 93. yılı kutlamak, her Türk vatandaşı gibi beni de onurlandırmaktadır. Bu onuru bize büyük bedeller ödeyerek armağan eden, başta Gazi mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman aziz şehitlerimizi şükranla anıyorum. Aziz Atatürk şunları söylemişti: “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olması ile kaimdir. Ben yaşayabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icip ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım”



Tabip Odası Başkanı Asu Kaya, konuşmasının devamında Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden örnekler verdi.

Kaya konuşmasının devamında; “Bizlere bu sözlerin ne kadar doğru, isabetli ve hala geçerliliğini koruduğunu yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz olaylarında; içerde ve dışarıda birleşerek hain emellerine ulaşmak istemeleri göstermiştir. Bu saldırıları nefretle kınayıp, karşı duruşumuzu her celse vurguladık. Ve tepkimizi de şu sözlerde beyan etmiştik. Burada tekrar etmenin yerinde olduğunu düşünüyorum.

“Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bu yana bir çok badireyi atlatarak, 21. yüzyılda dünya devletleri arasında şahlanıp, Türk milletine yakışır bir azimle yol alırken; maalesef “15 temmuz” buhranını yaşamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin deneyimli devlet tecrübesi, asil Türk milletinin kahramanca direnişi ile bu iğrenç saldırıları tepetaklak ederek, vatan hainlerini bozguna uğratmıştır. Türk milleti ve devleti; demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve bağımsızlığına bağlıdır. Hekimler olarak, bayrağımızın özgürce dalgalanması, bağımsız Türk devletinin sonsuza dek varolabilmesi için dimdik ayaktayız. Ve hainlerin karşısında mücadeleye her daim hazırız.



Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği; demokratik, laik, hukuk devletini ilelebet sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz.

Bu vesile ile terörle mücadelede vatan toprağını savunurken şehit olan güvenlik personelimize, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Tüm konuklarımızın ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlar, saygılar sunarım. Yaşasın özgür ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti! Ne mutlu Türküm diyene!”diye konuştu.














  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar