26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5763
EURO34.9884
ALTIN2459.6

Suriyeli çocuklara uyum seti dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suriyeli çocuklara uyum seti dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye’nin merkez Cevdetiye beldesindeki konaklama merkezinde yaşayan Suriyeli çocuklara uyum seti dağıtıldı.

Osmaniye’nin merkez Cevdetiye beldesindeki konaklama merkezinde yaşayan Suriyeliçocuklarauyum seti dağıtıldı.
 
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından göçmen çocuklar için hazırlanmış olan MUYU (Uyum) Eğitim Seti, Suriyeli çocuklara dağıtıldı.
 
Osmaniye Konaklama Tesisindeki ilkokulda gerçekleştirilen dağıtım töreninde, çocuklara MUYU setleri, ValiÖmer Faruk Coşkun, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Hacı Ali Büber, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mılla Katık tarafından verildi.

Vali Coşkun, Osmaniye Konaklama Tesisindeki dağıtım töreni öncesinde şehir merkezindeki Suriyeli Kayıt Güncelleme Merkezi’ni ziyaret etti. Merkez’de yapılan çalışmalar hakkında Vali Coşkun’a bilgi veren İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen, şu an itibariyle “Türkiye’de Geçici Koruma Kapsamında Bulunan Suriyelilerin Kayıtlarının Güncellenmesi Projesi” kapsamında güncelleme işlemlerinin parmak izi üzerinden yapılacağını, proje tamamlandığından ilimiz genelinde 47 Bin 299 Suriyeli misafirin kimlik bilgilerinin güncellenmiş olacağını söyledi.

İlimizde, biri şehir merkezi diğeri Osmaniye Konaklama Tesisinde olmak üzere iki ayrı merkezde güncellemenin yapıldığını da ifade eden Bilen, “Randevu sistemi ile çalışılacak olan bu projede yabancılar kendilerine verilen tarih ve saatte güncelleme merkezlerimize gelerek tüm işlemleri tamamlandıktan sonra düzenlenmiş olan kimliklerini alabileceklerdir” dedi.

Ziyareti sırasında, işlemlerini yaptırmak üzere bekleyen Suriyelilerle de bir süre sohbet eden Vali Coşkun, programının devamında Osmaniye Konaklama Tesisine giderek, Tesisin ilkokulunda düzenlenen MUYU (Uyum) setlerinin dağıtım törenine katıldı.
 
Dağıtım öncesi, MUYU Setleri hakkında bilgi veren İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen, eğitim setlerinin, göçmen çocuklar ile Türkiye’de yaşayan çocuklar arasında iletişimi kolaylaştırmak, göç konusunda farkındalık oluşturmak ve göçmen çocukların psiko-sosyal gelişimine katkı sağlamak üzere 6-11 yaş arasındaki göçmen çocukların kullanımı için hazırlandığını söyledi.
 
Ziyaret ettiği sınıflardaki öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Coşkun, çocuklara içerisinde Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hazırlanan hikâye kitapları, resim defterleri, boyama kalemleri ve kalem kutusu bulunan MUYU setlerini dağıttı.

Dağıtılan setlerin, öğrencilerin uyum süreçlerine ve eğitim hayatlarındaki başarılarına katkı sağlamasını temenni eden Vali Ömer Faruk Coşkun daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi.

Öğretmenlerle bir süre sohbet eden Vali Coşkun, okul ve öğrencilerin durumları hakkında bilgi aldı. Öğretmenlere herhangi bir sorun ya da sıkıntıları olup olmadığını da soran Vali Ömer Faruk Coşkun, kendisine iletilen sorunların inceleneceği ve imkânlar ölçüsünde çözülmesi için gayret gösterileceğini ifade etti.
 
Tören sonrasında, Tesis içerisinde bulunan Jandarma Karakolu ve Suriyeli Kayıt Güncelleme Merkezi’ni de ziyaret ederek yapılan işlemler hakkında bilgi alan Vali Coşkun Osmaniye Konaklama Tesisinden ayrıldı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar