26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5853
EURO35.0376
ALTIN2458.8

Suriye ve Mısır'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suriye ve Mısır'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Abone ol
Mısır ve Suriye’de yapılmak istenenin, tüm Müslümanlara yapılmak istendiğini savunan Demir, "Peygamber efendimiz ümmeti vücudun azalarına benzetiyor.

Osmaniye'de, cuma namazı sonrası toplanan kalabalık, Suriye ve Mısır'da ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Enver-ul Hamit Camisi avlusunda toplanan kalabalık, buradan slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı. Guruptakiler, Mısır’daki darbe karşıtlarının sembolü olan 'Rabia’ işareti yaparak, Suriye'deki nükleer saldırıları simge olarak tıbbi maske taktılar.


İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkan Yardımcısı Sait Demir, burada yaptığı konuşmada, Suriye ve Mısır’daki zulüm gören Müslümanların, siyonizme ve küresel emperyalizme karşı savunma yaptığını söyledi.


Mısır ve Suriye’de yapılmak istenenin, tüm Müslümanlara yapılmak istendiğini savunan Demir, "Peygamber efendimiz ümmeti vücudun azalarına benzetiyor.


Mısır’da katledilen şehitler de vücudumuzun azaları gibidir. Daha geçen gün katledilen kardeşlerimiz aslında bizim vücudumuzun parçalarından bir parçasının katledilmesidir.


Eğer biz burada tek bir sesle onların yanında, Esma’nın yanında olduğumuzu haykırmazsak, rabbimiz bize bunun hesabını soracaktır. Eğer bu gün biz buradaysak safımızı belli ettik. Ne mutlu ki bizlere katillerin değil, şehitlerin, mazlumların yanındayız. Rabbim niyetlerimizi hasıl eylesin. Allah’ım o kardeşlerimizin yanında olsun. Dualarımızı eksik etmeyelim. Karanlığa en yakın olunan yer, zafere en yakın yerdir. İnşallah Suriye ve Mısır’da, İslam coğrafyasında zafer yakındır" dedi.


Memur-Sen Şube Başkanı Mücahit Çelik ise zulmün ve terörün karşısında durmanın insani bir görev olduğunu söyledi. Müslümanlar üzerinde oyun oynandığını ifade eden Çelik şöyle dedi:


"Bütün saldırılar ve oyunlar Müslüman dünyasını parçalamaya yönelik. Emperyalizm kınamaktan, nutuk atmaktan anlamaz. Onlar güçten, İslam birliğinden, Fatih’ten, Selahattin Eyyubiden, Abdulhamithan'dan anlar. Bu oyuna sadece tepki göstermekle olmaz. Körfez ülkelerindeki sessizliğinde bozulması gerektiğini ifade ediyoruz. Mısır ve Suriye’deki bu saldırıları, katliamları şiddetle kınıyoruz". Kalabalık gurup, pankart açıp uzun süre slogan attı.


Osmaniye Ak Parti Milletvekili Suat Önal, Durdu Mehmet Kastal, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte, Mısır ve Suriye’deki şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kalabalık, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar