26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5852
EURO35.053
ALTIN2458.6

Soroptimist Kulübünden Suriyeli ailelere yardım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soroptimist Kulübünden Suriyeli ailelere yardım
Abone ol
TÜRKİYE Soroptimist Kulüpleri Federasyonu tarafından, Osmaniye’deki Suriyeli ailelere, battaniye, çocuk montu ve ayakkabı yardımından bulunuldu.
TÜRKİYE Soroptimist Kulüpleri Federasyonu tarafından, Osmaniye’deki Suriyeli ailelere, battaniye, çocuk montu ve ayakkabı yardımından bulunuldu.

Türk Ocakları Osmaniye ve Mersin Şubeleri ile Türk Kızılayı Şubesinin katkılarıyla, mahalle muhtarlarının belirlediği yardıma muhtaç Suriyeli ailelere, yardım malzemeleri dağıtıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütün mazlumların sığınağı olduğunu belirten Türk Ocakları mersin Şubesi Başkanı Gencal Meral, “Biz Türkiye’nin en eski sivil toplum kuruluşlarından olan Türk Ocakları olarak, bütün mazlumlara yardımcı olmak istiyoruz.

İnşallah buradaki insanların memleketlerindeki problemler biter, kendi vatanlarına dönerler, hür ve bağımsız olarak yaşama imkânına sahip olurlar. Bizim burada görevimiz ensar olmak, buradaki muhacirlere yardımcı olabilmek. Onların bir nebzede olsa acılarını paylaşabilmektir.” Dedi.

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı İlke Erol ise 1948 yılından bu yana topluma hizmet vermekte olan bir federasyon olduklarını belirterek, “Hedef birleşmiş milletler doğrultusunda, belirli çalışma odakları olan bir sivil toplum örgütüyüz.

Öncelikle tüm insanların, insan haklarından eşit olarak yararlanmasından yana çalışmalar yapmaktayız. Kadın ve kız çocuklarımızın toplumda statülüsünün yükseltilmesi için çalışmalarımız yapılmaktadır. Bunun yanı sıra çalışmalarımız arasında savaş mağduru kadın ve kız çocuklarımızın koşullarının iyileştirilmesi bulunmaktadır. Şuanda ise ülkesindeki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeli ailelere bir nebzede olsa yardım edebilmek için buradayız. Bizi onlarla buluşturan Türk Ocakları Mersin ve Osmaniye Şubesi ve Kızılay Derneğine teşekkür ediyoruz” dedi.

Türk Ocakları Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Çetinkaya ise Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonunun yardım çalışmasına aracılık ettiklerini ifade ederek, “Burada bulunan Suriyeli göçmen sığınmacı ailelere battaniye giyecek ve ayakkabı yardımı yapılmaktadır. Bizim yardım konusunda kendi çalışmalarımızda oluyor. Bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mahalle muhtarları aracılığıyla belirlenen Suriyeli ailelere, 400 battaniye, 300 bot ve 200 çocuk kabanının dağıtımı yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar