26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4622
EURO34.7177
ALTIN2436.5

Son Kullanma Tarihine Değil, Etin Rengine Bakılmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Son Kullanma Tarihine Değil, Etin Rengine Bakılmalı
Abone ol
Osmaniye Kasaplar Odası Başkanı Ömer Deniz, Türkiye'de son yıllarda beyaz etin sofralardaki yerinin artmakta olduğunu belirterek, "Alınan beyaz etin üstündeki son kullanım tarihinden ziyade etin rengine bakılmalı ve mat olmamalı" dedi.
Osmaniye Kasaplar Odası Başkanı Ömer Deniz, Türkiye'de son yıllarda beyaz etin sofralardaki yerinin artmakta olduğunu belirterek, "Alınan beyaz etin üstündeki son kullanım tarihinden ziyade etin rengine bakılmalı ve mat olmamalı" dedi. 

Beyaz et alırken özellikle güvenilir yerden alış veriş edilmesi gerektiğini vurgulayan Deniz, "Alış veriş yaptığımız yere gerektiğinde gidip iş yerine sıkıntımızı anlatabileceğimiz, sürekliliği olan yerlerden alış verişimizi yapmalıyız. Vatandaşımız daha çok üzerindeki tarihe bakarak ürün alıyor.

Piliç eti soğuk zincire dikkat edilmesi gereken ürünlerin başında gelmektedir. Et ürünleri soğuk zinciri muhafaza edilmediği zaman iki saatte bozulabilir. O yüzden alışveriş ettiğimiz yerler soğuk zincirine riayet etmesi gereken yerler olmalıdır.

Alınan beyaz etin üstündeki son kullanım tarihinden ziyade etin rengi mat olmamalı, piliç etinin üzerindeki sarımsı rengini muhafaza etmeli. Beyaz et denince vatandaş piliç etinin beyaz olduğunu düşünüyor lakin piliç eti bembeyaz olmaz üzerindeki sarımsı rengin ve deri tabakasının muhafaza edilmesi gerekir" diye bilgi verdi.

Vatandaşların indirim peşinden koşmaması gerektiğini söyleyen Başkan Deniz, "Piyasada satılan ve gideri olan bir ürün esnaf değerinin altında satmaz.  Hiç kimse kar etmeden bir ürünü satışa sunmaz et ve piliç ürünlerin de maliyet olarak birbirinden çok büyük rakam farklılığı olmaz. Piliç eti satış olarak üç beş kuruş fark olur fahiş fiyata satmak doğru olmadığı gibi talebi olan bir ürünü çok aşağı fiyata satmak doğru olmaz bu konuya da dikkat etmemiz gerekir." dedi.

Osmaniye doğu ve batının bitiş noktasında olduğuna dikkat çeken Deniz, “Sabah 5'te tesisinden ürününü alan gezdirmeye başlar. Osmaniye de birilerine vermeye çalışır özellikle spotçular sabahtan başladıkları ürünü satmaya akşamleyin tekrar götürmemek için üç beş kuruş aşağıya bulabildiği yere satar, o ürünün ne kadar sağlıklı olduğunu bilemeyiz. Soğuk zincirinin kırılıp kırılmadığını bilemeyiz. Çünkü adı üstünde spotçu her gün bulduğu ürünü satar.

Bayiiler gibi hesap verebilir durumda değildir. O yüzden hem esnafın alıp satacağı ürüne hem de vatandaşın tüketeceği ürüne dikkat etmesi gerekir. Kırmızı ette etin üzerinde mührünün olup olmadığı, etin rengi, esnafın güvenilirliği, deneyimi, kalitesi göz önüne alınarak alışveriş edilmeli. Ricamız tüketicilerinde gıda olarak tükettikleri ürünü birinci sırada fiyatından ziyade kalite hizmet hijyen güven ve hesap sorulabilirlik durumunu göz önüne alarak alışveriş etmeleri kendilerine faydalı olacaktır." diye uyarıda bulundu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar