26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4687
EURO34.7099
ALTIN2435.8

Şiirler okundu, Türküler söylendi, Halaylar çekildi…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şiirler okundu, Türküler söylendi, Halaylar çekildi…
Abone ol
Osmaniye’de geleneksel olarak bu yıl 19.’ncusu gerçekleşen “Ekmek ödüllü şiir yarışması” ödül töreninin ikinci günü tarihi ve turistik yerlere gezi düzenlendi.
Osmaniye’de geleneksel olarak bu yıl 19.’ncusu gerçekleşen “Ekmek ödüllü şiir yarışması” ödül töreninin ikinci günü tarihi ve turistik yerlere gezi düzenlendi.

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) organizasyonu ile düzenlenen etkinliğin ikinci günü, yarışmaya katılanlar aileleri ile birlikte sabah saatlerinde gezi turunu başlattı.



Karaçay üzerinde yeni açılan asma köprü ve Karaçay dere yatağındaki piknik alanını gezen şiirseverler, buradan Belediye kent Müzesine geldiler. Kent Müzesindeki gezinin ardından Müze görevlileri tarafından çay ikramlarında bulunuldu.

Ozan Maranlı bağlaması ile çaldı, Adana’dan gelen Hatice Kale ise türküleriyle Kent müzesinde bir süre duygulu anlar yaşattı.



Gezi turunun üçüncü durağı Hasanbeyli ilçesi oldu. İlçe girişinde Belediye yetkilileri tarafından karşılanan şairler ve aileleri öğle yemeğini Hasanbeyli’de yediler.

Hasanbeyli Belediye personelinden Hüseyin Demirbaş ilçesini tanıtmak ve gezdirmek üzere klavuzluk yaptı.

Almanpınarı yaylası üzerinden Amanos dağlarının eteklerindeki rüzgar gülü santralının bulunduğu yörede konaklama yapıldı.



Burada türküler söylendi, şiirler okundu ve halayla çekildikten sonra çevredeki doğal güzelliklerin arasında fotoğraflar çekildi.

Hasanbeyli gezisinin ardından Osmaniye merkez  Hemite köyüne gelindi.

Yazar Yaşar Kemal parkına gelen şairler burada Yaşar Kemal kütüphanesi ile park içerisindeki İnce Memet anıtı önünde anılarını ölümsüzleştirdiler. Park içerisinde şiir sohbeti yapıldı, yine şiirler okundu.



Hemite köyünden ayrılan şairler buradan Kırmıtlı Köyüne geldiler.

OŞYAD üyelerinden İsmet Develioğlu’nun evine konuk olundu. Burada közde demlenen çaylar içilirken, Şiir sohbetleri devam etti.



Ahmet İpek, İzzettin Kanat, Ömer Açık, Seyfi Metin, Ahmet Demir, Hatice Bahar, şiirlerini yorumlarken, Ozan Maranlı bağlaması ile türküler söyledi, Hatice Kale ise Osmaniye türküleri ve şiirleriyle duygulu ve coşkulu anlar yaşandı.

Kırmıtlı köyünden hareket edilerek Osmaniye otobüs terminaline gelindi. Burada; diğer illerden gelen şairlerle vedalaşılıp, memleketlerine uğurlanırken, kent merkezinde gezi turu sona erdi.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar