19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3385
EURO35.1669
ALTIN2244.8

Şiir Yarışması Ödül Sahipleri Belli Oldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şiir Yarışması Ödül Sahipleri Belli Oldu!
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD)’ın düzenlemiş olduğu “Uluslar arası 21. Ekmek ödüllü Şiir yarışması”nda sonuçlar seçici kurul üyelerinin bireysel olarak değerlendirmesi ile belli oldu.

OsmaniyeOzanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD)’ın düzenlemiş olduğu “Uluslar arası 21. Ekmek ödüllü Şiir yarışması”nda sonuçlar seçici kurul üyelerinin bireysel olarak değerlendirmesi ile belli oldu.

OŞYAD Başkanı ve Yarışmanın 21. yıldır düzenleyici yönetmeni Mustafa Bardak “21. Ekmek ödüllü şiir yarışması” ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “Osmaniye’mizin 80 plaka sayılı İl olduğunu tanıtmak, kültür ve sanatsal alanda Çukurova’nın önemli bir yerleşim yeri olduğumuzu vurgulamak amacı ile farklı bir isimle “Ekmek ödüllü şiir yarışması”nı 21yıldır aralıksız olarak gerçekleştiriyoruz. Sadece ülkemizin dört bir köşesine değil, Avrupa ülkelerinde yaşan insanlarımızdan bile şiirler alıyoruz. Hatta; geçtiğimiz yıl yarışma birincisi Avusturalya’da yaşayan bir Türkiyeli olmuştu.

Aralıksız olarak düzenlemekte olduğumuz “Uluslar arası Ekmek ödüllü 21. Şiir Yarışması”na bu yıl; 22 İl’den 172 şiir ile toplam 113 şair katılım göstermiştir. Ayrıca; yarışmamızın katılım koşullarına uymadığı veya e-posta yolu ile gönderilen şiirler de yarışma dışı bırakılmıştır.

Yarışmamıza katılımların yazılı kağıt üzerinde yapılması gerektiği (Katılım koşullarında  vurgulanmaktadır). Tüm katılımcılarımızın şiirlerine sıra numarası verilerek 5 ayrı değerlendirme kurulu üyelerine bireysel olarak  teslim ettiğimiz şiirlerin puanlanması için de iki gün süre verdik.

Değerlendirme kurulu üyeleri bireysel olarak puan cetveli üzerinde verdikleri puanların sonucunda isim, okunduğu tarih ve imzalarını da atarak teslimini yaptılar.

Elimize ulaşan 5 kurul üyesinin şiirlere verdiği puanların genel toplam puanı alınarak, en çok puan alan şiirden alt puana doğru derecelendirme yapılmıştır. Yaptığımız değerlendirme sonuçlarına göre ilk üç dereceye giren şiirler ile, Osmaniye’mizin kültür ve sanatına katkıda bulunan insanların anısına vereceğimiz şiir sahipleri de belirlenmiştir.

Ödül alacak isimler; 27 Nisan 2018 Cuma günü saat: 17.30’da Belediye Kent Müzesi bahçesinde düzenleyeceğimiz ödül töreni sırasında açıklanacak ve sahiplerine verilecektir.”dedi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Osmaniye’de yaşayan tüm kültür, sanat ve şiir dostlarını ödül dağıtım törenine davet ettiğini söyledi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar