26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.577
EURO34.9719
ALTIN2445.8

Şehit yakınları ve Gazilere kamuda iş olanağı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit yakınları ve Gazilere kamuda iş olanağı
Abone ol
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, şehit yakınları ve gazilere kamuda iş olanağı sağlanacağı bildirildi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, şehit yakınları ve gazilere kamuda iş olanağı sağlanacağı bildirildi.


Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girin kanun gereğince; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı ve Devlet Personel Başkanlığına devredildiği bildirildi.


Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, "Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdam Edilecekler Hakkında Yönetmelik” sonrasında Osmaniye İl Müdürlüğü tarafından 138 şehit yakını, gazi ve vazife malüllerinin istihdam başvurularının incelendiği ve sisteme aktarıldığını kaydetti.Yapılan işlemler sonrasında 2015 yılı sonuna kadar Sosyal Güvenlik kurumu ve İçişleri Bakanlığı verileri ışığında yaklaşık 35 bin hak sahibinin atamasının yapılacağı belirtildi.


Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada;
“Yapılacak atamalarda iç güvenlik, asayiş kaçakçılığının men takibi ve trafik yol güvenliği veya patlayıcı madde ile ilgili bir görevde hayatını kaybedenler ile malul olan TSK, Emniyet, MİT, Mülki İdare Amirleri, mahalle ve Kır Bekçileri, Orman ve Gümrük Muhafaza Memurları, Sivil ve Askeri Hâkim ve Savcılarından Sosyal Güvenlik Kurumunca 2330 Sayılı Nakdi Tazminat Kanunundan yararlandırılanlara iki, malul olanlara bir;


5434 (45) ve 5510 (47) kapsamındaki şehit aileleri ile askeri ve sivil vazife malulleri dahil görevleri nedeniyle hayatını kaybeden veya malul olan TSK ve Emniyet mensuplarından hayatını kaybedenlere iki, malul olanlara bir;diğer kamu görevlileri ve sivillerden hayatını kaybedenlere bir, malul olanlara bir;
5434 (64) kapsamında yer alan TSK mensupları ile bazı Emniyet personelinden şehit ve malul olanlardan Sosyal Güvenlik Kurumunca harp malulü kabul edilenlerden hayatını kaybedenlere iki malul olanlara bir;


5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanunun ek 1. maddesi kapsamında aylık bağlananlardan terör eylemleri nedeniyle engelli hale gelmiş olanlardan hayatını kaybedenlere bir, malul olanlara bir;


Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunda çalışmakta iken patlayıcı maddelerin tesiri ile Hayatını Kaybedenlere bir, malul olanlara bir istihdam hakkı verilmiştir.
Şehit Yakınları, Gaziler ve Vazife Malullerine yapılan düzenleme ile kamuda sağlanan istihdam hakkından İki hak sahipliği durumunda; eş veya çocuklardan bir kişi, anne, baba veya kardeşlerden bir kişi olmak üzere toplam iki kişi, eş veya çocukları yoksa anne, baba veya kardeşlerden toplam iki kişi, anne, baba ve kardeşleri yoksa eş veya çocuklardan toplam iki kişi; tek hak sahipliği durumunda; kendisi, eşi veya çocuğu, eşi ve çocukları yoksa kendisi veya kardeşlerinden birisi yararlanacaktır.
Eş ve çocukların bulunması halinde bu haktan anne, baba veya kardeşler; anne, baba veya kardeşleri bulunması halinde ise eş ve çocuklar bu kaktan yararlanamayacaktır. İki grup arasında karşılıklı feragat hakkı bulunmamaktadır.


Bir başkasının bakımına muhtaç olacak derecede engelli olanlar,  kurum ve kuruluşlarda görev yapanlar, istihdam hakkını sağlayan olayın meydana geldiği tarihten sonra söz konusu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta iken bu görevinden ayrılanlar ile kırk beş yaşını doldurmuş olanlar istihdam hakkından faydalanamayacaklar.
Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte hak sahiplerinin 45 yaşına kadar istedikleri süre zarfında istihdam için İl Müdürlüğümüze başvurulabilirler.


Kamu kurum ve kuruluşları toplam kadro ve pozisyonlarının %2'sini bu atamalara ayrılmış olup hak sahiplerinden ilköğretim, ortaokul, ilkokul mezunları hizmetli unvanlı kadrolara; ortaöğretim ve yükseköğretim mezunları memur unvanlı kadrolara atanacaktır. Sözleşmeli personel pozisyonları ve işçi kadrolarında ise Devlet Personel Başkanlığınca belirlenen aynı veya eşdeğer unvanlı pozisyon ve kadrolar esas alınacaktır.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hak sahibi olduğu tespit edilen kişilerin  atamaları, Devlet Personel Başkanlığınca 2015 yılı sonuna kadar kura usulü ile yapılacaktır.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar