27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Şairler tarihi ve turistik yerlerde stres attı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şairler tarihi ve turistik yerlerde stres attı
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından bu yıl 22.’si düzenlenen “Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması” sonrası kentteki tarihi ve turistik yerlere gezi düzenlendi.

OsmaniyeOzanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından bu yıl 22.’si düzenlenen “Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması” sonrası kentteki tarihi ve turistik yerlere gezi düzenlendi.

Şiir yarışması etkinliğine, yurdun değişik illerinden katılanlar ile kentteki şairler sabah saatlerinde buluşarak Osmaniye’deki tarihi ve turistik yerleri gezdiler.

Gezinin ilk durağı Karaçay vadisi üzerindeki Vali Kerem Al parkı oldu. Park içerisinde yapılan gezi sırasında asma köprü üzerinde hatıra fotoğrafı çektiren şairler, park içerisinde de şiirlerini okudular.

Vali Kerem Al parkından sonrası gezi ise Kastabala antik kenti oldu. Kastabala antik kentteki sütunlu yoldan yürüyerek antik tiyatro alanına gelindi. Burada Gaziantep ilinden gelen Lise öğrencileri ile birlikte sohbet eden şairler tiyatro alanında türküler söyledi, şiirler okudu.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, ziyaret sırasında Kastabala’daki   tiyatro alanı ve antik kentin ortaya çıkarılması, yapılan kazı çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Kastabala kentinin gezilmesinin ardından geziye katılanlara Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanan kitapçıklar dağıtıldı.

Öğle yemeğini Kastabala’da yiyen şairler daha sonra Yaşar Kemal’in doğduğu Köy Hemite (Gökçedam)’a geldiler.

Yaşar Kemal Parkı içerisindeki “Yaşar Kemal Kültürevi” ziyareti sırasında, şairler kültürevindeki kitapları ve diğer eserleri inceledi, bol bol fotoğraf çektirdiler.

Ödül törenine yetişemeyen  ve Diyarbakır’ın Ergani ilçesinden yarışmaya katılan Nazlı Bal Hatunoğlu,  Osmaniye şehirler arası otogarından alınarak gezi turuna katılım sağladı.

Hatunoğlu’nun ödülleri Yaşar Kemal Kültürevi önünde OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak tarafından takdim edildi.

Park içerisinde İnce Memet anıtının ziyaret edilmesinin ardından park içerisinde şiir ve türkü dinletisi yapıldı.

Her ayın son Cumartesi günü gerçekleşen “Şiirini al da gel” etkinliği bu kez Yaşar Kemal parkı içerisinde çınar ağaçları altında yapıldı.

Mahmut Eynallı  (Ozan Duranoğlu), İbrahim Karagülle (Ozan Maranlı), Nazlı Bal Hatunoğlu bağlama ile türkülerini söylerken, sahneye çıkan şairler doyasıya oynadılar.

Hülya Çapar, İzzettin Kanat, Hatice Bahar, Ahmet Demir, Ali Görmüş, Mustafa Yeydem, Ahmet Çelebi, Nilüfer Kutluer şiirlerini okudular.

Etkinlikler sırasında Yaşar Kemal Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Mehmet Özer evinde demleyip getirdiği çayı şairlere ikram etti.

Şiirlerin okunması ve türkülerin söylenmesinin ardından Yaşar Kemal Kültürevi, İnce Memet Anıtı ve Yaşar Kemal Parkı önünde toplu fotoğraf çekilmesi ve 2 yıl önce OŞYAD ve OKÜ, “Manopotu Kitap kulübü) üyeleri ile birlikte İnce Memet Anıtı yanına dikilen çam fidanına su döküldü.

Gezi turunun tamamlanmasının ardından şehirler arası otobüs terminaline gelinerek burada; Diyarbakır, Denizli, Adana, Mersin, İstanbul, Hatay ve çevre ilçelerden gelen şairlerle vedalaşılarak uğurlanması ile program sona erdi.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar