26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4447
EURO34.7287
ALTIN2441.3

"Sağlık için hareket edelim"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Sağlık için hareket edelim"
Abone ol
Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, 'Halk Sağlığı Haftası'nın temasının bu yıl Halk Sağlığı Uzmanları Derneği'nin katkıları ile "Sağlık için hareket edelim" olarak belirlendiğini söyledi.

Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, 'Halk Sağlığı Haftası'nın temasının bu yıl Halk Sağlığı Uzmanları Derneği'nin katkıları ile "Sağlık için hareket edelim" olarak belirlendiğini söyledi.


Halk Sağlığının önemini vurgulamak amacıyla; her yıl Eylül ayının ilk haftasının, "Halk Sağlığı Haftası" olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olduğunu belirten Dr. Boz, Osmaniye'de de hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinin artırılarak sürdürülmekte olduğunu kaydetti.


Dr. Boz şöyle dedi: "Bu amaçla; anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi, obezitenin önlenmesi, tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının önlenmesi, bulaşıcı hastalıklardan korunma, tedavi ve bağışıklama çalışmaları, aile hekimliği hizmetleri, sağlık taramaları, içme ve kullanma suyu denetimleri, kanser taramaları, sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele, koruyucu ruh sağlığı hizmetleri, yaşlı sağlığı, diyabet, hipertansiyon, kalp ve akciğer hastalıkları gibi kronik hastalılarla ilgili yapılan çalışmalar ile insan sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükselmesi ve toplum bilincinin arttırılması hedeflenmektedir."


2001 yılından beri Sağlık Bakanlığı öncülüğünde kutlanmakta olan "Halk Sağlığı Haftası”nın temasının bu yıl Halk Sağlığı Uzmanları Derneği’nin katkıları ile “Sağlık İçin Hareket Edelim” olarak belirlendiğini ifade eden Boz, "Bu kapsamda; egzersizin önemi, yeterli ve dengeli beslenme, hareketli yaşam, şişmanlık ve şişmanlığın oluşturduğu riskler, bunlarla ilgili doğru alışkanlıklar kazanılmasının sağlanması hakkında toplum bilincinin oluşturulması amacıyla Osmaniye Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak İl merkezi ve ilçelerdeki Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından halka yönelik stantlar açılacaktır. Hafta boyunca konularla ilgili broşür dağıtımı, boy-kilo ölçümü ve danışmanlık hizmeti verilecektir. Ayrıca Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi organizasyonu ile 09 Eylül 2013 tarihinde Valilik Girişi Fuaye Alanında bir gün süre ile ücretsiz spirometre (Solunum Fonksiyon Testi) ölçümü yapılacaktır. Etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir." dedi.



İbrahim EMÜL


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar