19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3381
EURO35.1812
ALTIN2241.4

Rektör Büyükalaca, basın mensuplarıyla iftarda buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Büyükalaca, basın mensuplarıyla iftarda buluştu
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, düzenlenen iftar yemeğinde kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, düzenlenen iftar yemeğinde kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Karacaoğlan yerleşkesindeki iftarda basın mensuplarıyla sohbet eden Rektör Büyükalaca, üniversitedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kentte 8 yıllık görevinin sonuna geldiğini aktaran Büyükalaca, "Üniversitemizde 11 bin 200 öğrenciye, 409 akademik, 500 idari personeller hizmet veriyoruz. Gördüğünüz gibi üniversitemizin personel sayısı hızla artıyor. Bütün ihtiyaçlarımızı karşılayacak düzeye geliyor." dedi.

Mevcut olan fakülte bölümlerine ilave olarak bu yıl ilk defa İlahiyat Fakültesine öğrenci alındığını belirten Rektör Büyükalaca, "Hem örgün hem de ikinci öğretim olmak üzere eğitim öğretime başladık. İlahiyat Fakültesine aldığımız öğrencilerimizin bir kısmına Arapça hazırlık sınıfı açtık bu da bizim için başarıydı. Açılır açılmaz bir hazırlık sınıfıyla başlamak bizim için önemliydi. İlahiyat Fakülteleri için Arapça’nın önemli olduğunu biliyoruz ve öğrencilerin bir bölümü zorunlu olmayıp isteğe bağlı olduğundan bir kısmı Arapça hazırlık sınıfında yer aldılar." diye konuştu.

Bu sene yeni açılan Sağlık Yüksek Okuluna öğrenci alınacağını duyuran Büyükalaca şöyle devam etti: "Okulumuzu bu yıl hayata geçiriyoruz ve burada da hemşirelik bölümüne öğrenciler alarak sağlık alanında da üniversitemiz adına bir adım atmış olacağız. Bunun dışında harita mühendisliği bölümüne ilk defa öğrenci alacağız. Harita Mühendisliği bölümünü açalı baya bir zaman oldu ancak öğretim görevlisi açığını anca kapatabildik ve bu yıl öğrenci alacağız. Üniversitemize bu yıl yeni bir fakülte katıldı.

Kadirli’de bir adet Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu mevcuttu. Bu yüksekokul 4 yıllık eğitim veren bir akademik birimimizdi. Buna ilave olarak Kadirli’de bu yıl Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesini kurduk. Şu an da kurulum aşamaları tamamlandı yapılandırma aşamalarına başlıyoruz. Üniversitemizin akademik cephesinde bu tür gelişmeler olurken fiziki cephesinde de oldukça iyi bir noktaya geldi. Özellikle bizimle birlikte kurulan üniversitelere göre kıyasladığımızda altyapımızı hemen hemen tamamladık diyebiliriz. Bu faaliyetler gerçekleştirildiğinde tamamlandığı anlamına gelmiyor. Çünkü üniversiteler yaşayan devamlı değişen kuruluşlardır. Bizim bahsettiğimiz nokta üniversitede olması gereken, kütüphane, spor salonu gibi unsurların tamamlandığını söyleyebiliriz."

Büyükalaca, üniversite bünyesinde öğrencilerin faydalanabileceği çarşı, cami ve Bahçe MYO projelerinin olduğunu sözlerine ekledi. Programa, rektör yardımcıları Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, Prof. Dr. Murat Türk, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Serpil Hiçyılmaz, İlahiyat Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Aslı Sezgin'de katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar